Διεθνή

Βασίλισσα Ελισάβετ: Μετά θάνατον συνεχίζει να «σπάει» ρεκόρ - Σχεδόν 4,1 δισεκατομμύρια θα δουν την κηδεία της

Βασίλισσα Ελισάβετ: Μετά θάνατον συνεχίζει να «σπάει» ρεκόρ - Σχεδόν 4,1 δισεκατομμύρια θα δουν την κηδεία της
Ακόμη και μετά θάνατον, η βασίλισσα Ελισάβετ συνεχίζει να «σπάει» ρεκόρ. Συγκεκριμένα, το αεροπλάνο που μετέφερε το φέρετρό της έγινε η πτήση με τις περισσότερες παρακολουθήσεις όλων των εποχών.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο παρακολούθησης πτήσεων Flightradar24, περίπου πέντε εκατομμύρια άνθρωποι παρακολουθήσαν την πτήση, καθώς ο η σωρός της βασίλισσας μεταφερόταν από το Εδιμβούργο στο Λονδίνο στις 13 Σεπτεμβρίου.

Αυτός ο αριθμός προέρχεται από δύο πηγές, 4,79 εκατομμύρια άτομα που παρακολούθησαν την πτήση στον ιστότοπο και την εφαρμογή για κινητά του Flightradar24, ενώ άλλοι 296.000 παρακολούθησαν το αεροπλάνο στο YouTube.

Αυτό καταρρίπτει το προηγούμενο ρεκόρ, που επιτεύχθηκε μόλις τον περασμένο μήνα κατά τη διάρκεια της αμφιλεγόμενης επίσκεψης της προέδρου της Βουλής των ΗΠΑ, Νάνσι Πελόζι, στην Ταϊβάν. Το ταξίδι του αεροπλάνου της προς την Ταϊπέι παρακολουθήθηκε από περίπου 2,9 εκατομμύρια ανθρώπους.

Παράλληλα, οι τηλεοπτικές διαδικασίες της κρατικής κηδείας της βασίλισσας αναμένεται να καταρρίψουν όλα τα προηγούμενα ρεκόρ και να γίνουν η ζωντανή μετάδοση με τη μεγαλύτερη τηλεθέαση όλων των εποχών.

Οι ειδικοί του κλάδου εκτιμούν ότι 4,1 δισεκατομμύρια θεατές θα μπορούσαν να παρακολουθήσουν την κηδεία αριθμός που, αν επιβεβαιωθεί, θα καταρρίψει το προηγούμενο ρεκόρ των 3,5 δισεκατομμυρίων που φέρεται να παρακολούθησαν τον σπουδαίο αθλητή της πυγμαχίας Μοχάμεντ Άλι στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων της Ατλάντα το 1996.