Διεθνή

«Το πουλί ελευθερώθηκε»: Με το «καλημέρα» ο Έλον Μασκ άρχισε τις εκκαθαρίσεις στο Twitter

«Το πουλί ελευθερώθηκε»: Με το «καλημέρα» ο Έλον Μασκ άρχισε τις εκκαθαρίσεις στο Twitter
Σαρωτικές αλλαγές φαίνεται ότι σκοπεύει να κάνει στο νέο του «παιχνίδι» ο Έλον Μασκ. Ήδη τρία από τα βασικά στελέχη του Τwitter αποτελούν παρελθόν.

«Το πουλί ελευθερώθηκε», έγραψε στο Twitter ο Έλον Μάσκ - μετά την πολυαναμενόμενη ολοκλήρωση της συμφωνίας εξαγοράς - ύψους 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων - την παραμονή της προθεσμίας που είχε δοθεί από αμερικανικό δικαστήριο για να αποφευχθεί η προσφυγή σε δίκη.

Μάλιστα, λίγο μετά, το κλείσιμο της συμφωνίας, ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο φρόντισε να απολύσει τον Παράγκ Αγκραβάλ, τον επικεφαλής του Twitter, και άλλα δύο ηγετικά του στελέχη.

Μετά την απόλυση της διευθυντικής ομάδας του Twitter, φημολογείται εντόνως ότι ο δισεκατομμυριούχος της τεχνολογίας επιθυμεί να αναλάβει ο ίδιος τη διαχείριση του κολοσσού των social media.

«Το πουλί θα πετάξει με τους κανόνες μας»

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Ευρωπαίος Επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς, Τιερί Μπρετόν, προχώρησε σήμερα με σημαντική προειδοποίηση: 

Ο ιστότοπος κοινωνικής δικτύωσης Twitter, που εξαγοράστηκε από τον Ίλον Μασκ, θα πρέπει στην Ευρώπη να σεβαστεί τη ρύθμιση στις μεγάλες πλατφόρμες που μόλις έχει εγκριθεί, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Απαντώντας, μάλιστα, στον ιδιοκτήτη της Tesla, ο Μπρετόν έγραψε με τη σειρά του στο Twitter:

Στην Ευρώπη, το πουλί θα πετάξει σύμφωνα με τους ευρωπαϊκούς μας κανόνες.