Διεθνή

Διάψευση από το Ευρωκοινοβούλιο για τη «ματωμένη βαριοπούλα της Wagner»

Διάψευση από το Ευρωκοινοβούλιο για τη «ματωμένη βαριοπούλα της Wagner» Φωτογραφία: TWITTER
Η «ματωμένη» βαριοπούλα στο Ευρωκοινοβούλιο, με τη... σφραγίδα της ρωσικής παραστρατιωτικής οργάνωσης Wagner, τελικά δεν απεστάλη ποτέ στην έδρα της Ευρωβουλής.

Ο συνδεόμενος με το Κρεμλίνο ηγέτης της διαβόητης ομάδας μισθοφόρων «Βάγκνερ» φέρεται να δήλωσε την Τετάρτη ότι έστειλε μια βαριοπούλα για να παραδοθεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, 

Όπως επισημαίνει η Telegraph, η βαριοπούλα – όπλο σήμα κατατεθέν των δολοφονιών της οργάνωσης – εστάλη μέσα σε μία θήκη βιολιού, από τον «σεφ του Πούτιν» και αρχηγό της οργάνωσης Γεβγκένι Πριγκόζιν.

Το συμβάν σημειώθηκε λίγο μετά το ψήφισμα που ενέκρινε το Ευρωκοινοβούλιο, με βάση το οποίο η Ρωσία είναι κράτος που προάγει την τρομοκρατία.

Μάλιστα στο Telegram αναρτήθηκε ένα βίντεο στο οποίο φαίνεται ένας δικηγόρος που εργάζεται για τον ηγέτη της Wagner να μεταφέρει μία θήκη βιολιού σε ένα άδειο δωμάτιο και να την τοποθετεί επάνω σε ένα τραπέζι.

Στη συνέχεια σηκώνει το καπάκι της θήκης του βιολιού, επιδεικνύοντας την καλογυαλισμένη βαριοπούλα που έχει χαραγμένη την επιγραφή «PMC Wagner» ενώ στην λαβή έχει κόκκινη μπογιά, σαν να είναι βαμμένη με αίμα.

Το βίντεο δεν ήταν απο το Ευρωκοινοβούλιο

Τελικά, αποδείχθηκε ότι το βίντεο με τη... ματωμένη βαριοπούλα, δεν εστάλη ποτέ στο Ευρωκοινοβούλιο. Δεν έχει γίνει ποτέ παραλαβή κάποιου πακέτου όπως ανέφερε εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Είναι χαρακτηριστικό το tweet της Delphine Colard, αναπληρώτριας εκπροσώπου Τύπου του Ευρωκοινοβουλίου, από το οποίο καθίσταται σαφές ότι στο εξεταζόμενο βίντεο δεν απεικονίζεται η παραλαβή της βαριοπούλας.

«Ναι, το ΕΚ ενέκρινε ψήφισμα με το οποίο η Ρωσία χαρακτηρίζεται ως κράτος-χορηγός της τρομοκρατίας. Όχι, το βίντεο με το ΕΚ να δέχεται μια βαριοπούλα ως απάντηση δεν είναι γνήσιο», έγραψε η Colard.