Διεθνή

Qatargate: Ο Μαρκ Ταραμπέλα εκτός των Σοσιαλδημοκρατών

Qatargate: Ο Μαρκ Ταραμπέλα εκτός των Σοσιαλδημοκρατών Φωτογραφία: EPA/STEPHANIE LECOCQ
Εκτός της ευρωομάδας των Σοσιαλδημοκρατών τέθηκε ο Μαρκ Ταραμπέλα, μετά το σκάνδαλο του Qatar Gate.

Με απόφαση που έλαβε η Ομάδα Σοσιαλδημοκρατών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο Βέλγος ευρωβουλευτής, Μαρκ Ταραμπέλα, αποκλείεται από μέλος της, μετά την εμπλοκή του ονόματός του στο Qatar Gate, το σκάνδαλο χρηματισμού και διαφθοράς που έχει συνταράξει το «ευρωπαϊκό οικοδόμημα».

«Η Ομάδα S&D αποφάσισε ομόφωνα να αποκλείσει τον Marc Tarabella από μέλος, σύμφωνα με το άρθρο 2.6 του Κανονισμού μας. Ο Andrea Cozzolino απέκλεισε προηγουμένως τον εαυτό του. Έτσι, για το διάστημα της διεξαγόμενης έρευνας, και τα δύο μέλη θα μετακινηθούν σε μη εγγεγραμμένα», τονίζεται σε σχετική ανάρτηση της Ομάδας Σοσιαλδημοκρατών.

O Ταραμπέλα εξακολουθεί να είναι ευρωβουλευτής, αλλά πλέον θα συγκαταλέγεται στους «μη εγγεγραμμένους», που δεν ανήκουν σε καμία πολιτική ομάδα, για το διάστημα της τρέχουσας έρευνας.

Ο Ταραμπέλα είχε ήδη αποχωρήσει από την ομάδα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών (S&D) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ενώ το Σοσιαλιστικό Κόμμα της Βαλλονίας είχε προηγουμένως ανακαλέσει την ιδιότητά του ως μέλους.