Διεθνή

Μεσανατολικό: «Η Δύση είναι φανατικά προκατειλημμένη προς την Παλαιστίνη», Αιγύπτιοι στο πλευρό της Γάζας

Μεσανατολικό: «Η Δύση είναι φανατικά προκατειλημμένη προς την Παλαιστίνη», Αιγύπτιοι στο πλευρό της Γάζας Φωτογραφία: ΑΠΕ
Το al-Azhar στην Αίγυπτο, ένα από τα σημαντικότερα Πανεπιστήμια της χώρας, κάλεσε τους Παλαιστίνιους να «παραμείνουν σταθεροί και να μην εγκαταλείψουν τη γη τους».

Σε μια σειρά από αναρτήσεις που δημοσιεύτηκαν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα X, (πρώην twitter), το al-Azhar, ένα από τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια της Αιγύπτου, ανέφερε ότι «οι δολοφονίες, το σαμποτάζ και η τρομοκρατία που ασκεί η σιωνιστική οντότητα είναι ντροπή».

Επιπλέον, υπογράμμισαν ότι συμφωνούν απόλυτα με την αταλάντευτη στάση των Παλαιστινίων και τους κάλεσαν να «κρατήσουν την πολύτιμη γη και τα εδάφη τους, ανεξάρτητα από το κόστος και τις θυσίες».

«Η γη είναι πατρίδα, τιμή... είναι προτιμότερο να πεθάνετε στη γη σας ως ιππότες, ήρωες και μάρτυρες παρά να την αφήσετε στους αποικιοκράτες να την πάρουν. Η εγκατάλειψη της γης σας είναι ο θάνατος του σκοπού σας και θα την εξαφανίσει για πάντα».

Το Πανεπιστήμιο κατήγγειλε επίσης την κάλυψη των πρόσφατων γεγονότων από τα δυτικά μέσα ενημέρωσης, λέγοντας ότι είναι «φανατική και προκατειλημμένη εναντίον της Παλαιστίνης και του λαού της».

Το Al Azhar κάλεσε επίσης τις αραβικές και μουσουλμανικές κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο να «λάβουν σοβαρή και ενιαία στάση ως απάντηση στην επίθεση στη Γάζα».

Οι αναρτήσεις έρχονται εν μέσω συνομιλιών για τη δημιουργία ενός ανθρωπιστικού διαδρόμου προς την Αίγυπτο.

Νωρίτερα σήμερα, πολίτες στην Παλαιστίνη δήλωσαν ότι ο ανθρωπιστικός διάδρομος δεν είναι η λύση και ότι αντ' αυτού το Ισραήλ θα πρέπει να σταματήσει να βομβαρδίζει τη Γάζα.

Η Αίγυπτος συζητά σχέδια για την παροχή βοήθειας στη Γάζα στο πλαίσιο περιορισμένης εκεχειρίας

Η Αίγυπτος και οι ΗΠΑ συζητούν σχέδια για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας μέσω των συνόρων της Αιγύπτου με τη Λωρίδα της Γάζας υπό καθεστώς περιορισμένης εκεχειρίας, δήλωσαν σήμερα δύο αιγυπτιακές πηγές.

Η βοήθεια θα περνούσε από το συνοριακό πέρασμα της Ράφα μεταξύ της Γάζας και της αιγυπτιακής χερσονήσου του Σινά, δήλωσαν οι πηγές, μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας.