Διεθνή

Η στιγμή που ο ισραηλινός στρατός βομβαρδίζει καταυλισμό και σκοτώνει δεκάδες ανθρώπους - Συγκλονιστικό βίντεο

Η στιγμή που ο ισραηλινός στρατός βομβαρδίζει καταυλισμό και σκοτώνει δεκάδες ανθρώπους - Συγκλονιστικό βίντεο Φωτογραφία: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Ο ισραηλινός στρατός χτύπησε ξανά σήμερα τον προσφυγικό καταυλισμό της Τζαμπαλίγια, στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, σημειώνεται ότι τον βομβάρδισαν και χθες Τρίτη, και σκοτώθηκαν τουλάχιστον 100 άνθρωποι. Στα ξένα μέσα κυκλοφόρησε βίντεο από τη στιγμή του βομβαρδισμού.

Τουλάχιστον έξι ισραηλινές βόμβες έπεσαν πάνω σε πολυκατοικίες στον μεγαλύτερο προσφυγικό καταυλισμό της Γάζας, την Τζαμπάλια.

Το Al Jazeera ανέβασε βίντεο με τη στιγμή του βομβαρδισμού

{https://www.instagram.com/reel/CzFH9Tmr7NB/}

Ο ηγέτης της παλαιστινιακής ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς δήλωσε σήμερα πως οι Ισραηλινοί όμηροι που κρατούνται στην πολιορκημένη Λωρίδα της Γάζας υποβάλλονται στον ίδιο "θάνατο και τον όλεθρο" που έχουν αντιμετωπίσει οι Παλαιστίνιοι.

Η Χαμάς έχει πει στους μεσολαβητές πως η "σφαγή" πρέπει να σταματήσει και κάλεσε τον κόσμο να συνεχίσει να διαδηλώνει, ιδιαίτερα στη Δύση, προκειμένου να αυξηθεί η πίεση σε όσους λαμβάνουν αποφάσεις, είπε ο Ισμαήλ Χανίγια σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα.

Ο επικεφαλής της Χαμάς κατηγόρησε το Ισραήλ ότι διαπράττει "σφαγές" στη Γάζα προκειμένου να καλύψει τις "αποτυχίες" του και είπε πως στην περιοχή δεν θα υπάρξει σταθερότητα αν οι Παλαιστίνιοι δεν αποκτήσουν την ανεξαρτησία τους.