Διεθνή

O ISIS καλεί σε επιθέσεις σε ΗΠΑ, Ευρώπη και Ισραήλ

EPA EPA
Την πολύνεκρη επίθεση στη Μόσχα επαίνεσε ο εκπρόσωπος του ISIS καλώντας τους οπαδούς του σε επιθέσεις παντού, ιδίως σε ΗΠΑ, Ισραήλ και Ευρώπη.

Ο Άμπου Χουθάιφα αλ Ανσάρι προχώρησε στη συγκεκριμένη δήλωση μέσω ανάρτησης στο telegram μέσω ηχογραφημένου μηνύματος.

«Ζητάμε από τον Θεό να φτάσετε στην Παλαιστίνη ώστε να πολεμήσετε τους Εβραίους πρόσωπο με πρόσωπο, σε έναν αδιάκοπο θρησκευτικό πόλεμο», είπε μεταξύ άλλων.

Επανέλαβε την προτροπή του προς τους υποστηρικτές του ISIS να βάλουν στο στόχαστρο τους «σταυροφόρους» παντού, ιδίως όμως στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και το Ισραήλ.

Αν και ο ISISανέλαβε από νωρίς την ευθύνη για τους μαζικούς πυροβολισμούς στο Crocus City Hall έξω από τη Μόσχα την περασμένη Παρασκευή, που είχε σαν αποτέλεσμα τον θάνατο140 τουλάχιστον ανθρώπων, η Ρωσία ισχυρίζεται ότι έχει βρει αποδείξεις ότι οι ένοπλοι δράστες της επίθεσης συνδέονταν με «Ουκρανούς εθνικιστές», ένας ισχυρισμός τον οποίο απέρριψαν αμέσως οι ΗΠΑ ως αβάσιμη προπαγάνδα.

Υπενθυμίζεται ότι μόλις το πρώτο 24ωρο μετά την αιματηρή επίθεση, συνελήφθησαν 11 άτομα και οι οκτώ από αυτούς, μεταξύ των οποίων και οι τέσσερις φερόμενοι ως δράστες της επίθεσης, έχουν προφυλακιστεί. Οι επτά κατάγονται από το Τατζικιστάν και ένας από το Κιργιστάν.