Διεθνή

Το κάστρο Μπαλμόραλ ανοίγει πρώτη φορά για το κοινό - «Τσουχτερό» το εισιτήριο

Το κάστρο Μπαλμόραλ ανοίγει πρώτη φορά για το κοινό - «Τσουχτερό» το εισιτήριο Φωτογραφία: BALMORAL CASTLE
Για πρώτη φορά, το κάστρο Μπαλμόραλ ανοίγει τις πύλες του για το κοινό, αυτό το καλοκαίρι. Όμως, τα εισιτήρια είναι αρκετά ακριβά.

Το συγκεκριμένο κάστρο, στα Χάιλαντς της Σκωτίας, εκτιμάται πως ήταν η αγαπημένη κατοικία της βασίλισσας Ελισάβετ, η οποία πέρασε εκεί τα περισσότερα καλοκαίρια της. Εκεί άφησε και την τελευταία της πνοή, τον Σεπτέμβριο του 2022.

Οι επισκέπτες θα μπορούν να δουν τμήματα του κτιρίου που χρησιμοποιεί η βασιλική οικογένεια από την 1η Ιουλίου έως τις 4 Αυγούστου. Οι τουρίστες θα ξεναγούνται σε γκρουπ έως δέκα ατόμων.

Τα εισιτήρια κοστίζουν 100 λίρες ή 150 λίρες με απογευματινό τσάι. Θα βγαίνουν 40 εισιτήρια την ημέρα και ήδη αυτά πωλούνται γρήγορα, σύμφωνα με το Sky News.

Οι περιοδείες εντός του κάστρου θα σταματήσουν προτού ο βασιλιάς Κάρολος και η Καμίλα φτάσουν στο Μπαλμόραλ για τις καλοκαιρινές διακοπές τους.

{https://www.instagram.com/p/C5QGnx_pr6B/}

«Ταξιδέψτε στον χρόνο» στο κάστρο Μπαλμόραλ

Πρόκειται για τις πρώτες ξεναγήσεις αυτού του είδους στο κάστρο από τη στιγμή που ολοκληρώθηκε η ανέγερσή του, το 1855. Έως τώρα επιτρέπονταν οι επισκέψεις μόνο στους κήπους και την αίθουσα χορού.

Τώρα οι τουρίστες θα μπορούν να κάνουν ένα «ιστορικό ταξίδι σε αρκετά από τα όμορφα δωμάτια του Μπαλμόραλ», σύμφωνα με την ιστοσελίδα του κάστρου και θα μάθουν «πώς το έχουν αγαπήσει γενιές της βασιλικής οικογένειας».

{https://www.instagram.com/p/C3-T4pYoVlw/}

«Ταξιδέψτε στον χρόνο, από την αγορά του Μπαλμόραλ από τη βασίλισσα Βικτώρια και τον πρίγκιπα Αλβέρτο μέχρι το τώρα, όπου μπορείτε να δείτε πώς χρησιμοποιούνται σήμερα τα δωμάτια από τον βασιλιά, τη βασίλισσα και τα μέλη της οικογένειας», αναφέρει ακόμη η σχετική ανακοίνωση.

Επίσης αυτό το καλοκαίρι θα είναι για πρώτη φορά ανοιχτή στο κοινό η ανατολική πτέρυγα του Μπάκιγχαμ, με ειδικές ξεναγήσεις τον Ιούλιο και τον Αύγουστο. Η πτέρυγα αυτή περιλαμβάνει και το διάσημο κεντρικό μπαλκόνι, όπου τα μέλη της βασιλικής οικογένειας συγκεντρώνονται σε ειδικές περιστάσεις ή ιστορικές στιγμές από το 1851.

{https://www.instagram.com/p/Cysf7WQoDqr/}