Διεθνή

Επίθεση με σπαθί στο Λονδίνο: Νεκρό ένα 13χρονο αγόρι

Επίθεση με σπαθί στο Λονδίνο: Νεκρό ένα 13χρονο αγόρι Φωτογραφία: X
Ο ανήλικος άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο, άλλα τέσσερα άτομα τραυματίστηκαν στην επίθεση.

Ένα 13χρονο αγόρι υπέκυψε στα τραύματά του μετά την επίθεση με σπαθί στο Λονδίνο, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Ο ανήλικος άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο. Άλλοι τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν κατά την επίθεση, δύο πολίτες και δύο αστυνομικοί.

«Με μεγάλη μου λύπη επιβεβαιώνω ότι ένας από τους τραυματίες, ένα 13χρονο αγόρι, υπέκυψε στα τραύματά του. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο αφού μαχαιρώθηκε και δυστυχώς πέθανε έπειτα από λίγο», δήλωσε ο Στιούαρτ Μπελ από τη Μητροπολιτική Αστυνομία.

Ο 36χρονος δράστης συνελήφθη 22 λεπτά αφού η αστυνομία δέχθηκε την πρώτη κλήση για την επίθεση, λίγο πριν από τις 07:00 το πρωί, δήλωσε ακόμα ο Στιούαρτ Μπελ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για το αιματηρό περιστατικό.

«Θέλω να επιβεβαιώσω ότι επί του παρόντος δεν πιστεύουμε ότι υπάρχει απειλή για τους πολίτες και δεν αναζητούμε άλλα άτομα. Το περιστατικό δεν φαίνεται να συνδέεται με την τρομοκρατία», συμπλήρωσε.

{https://youtu.be/DpU-EZBKp1M?t=8}

Όσα έχουν γίνει γνωστά για την επίθεση στο Λονδίνο

Η επίθεση με σπαθί έγινε στο Hainault, στο ανατολικό Λονδίνο, λίγο πριν από τις 07:00 το πρωί της Μεγάλης Τρίτης.

Αρχικά η αστυνομία δέχθηκε κλήσεις που ανέφεραν ότι αυτοκίνητο είχε πέσει σε σπίτι. Ο δράστης κρατούσε σπαθί και επιτέθηκε σε αρκετούς ανθρώπους κοντά σε σταθμό του μετρό. Τραυμάτισε πέντε άτομα, ανάμεσά τους το 13χρονο αγόρι που κατέληξε.

Η αστυνομία εξετάζει αν ο 36χρονος δράστης έχει ιστορικό προβλημάτων ψυχικής υγείας, ενώ έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο η επίθεση να συνδέεται με την τρομοκρατία.

Ο 36χρονος συνελήφθη λίγα λεπτά μετά την επίθεση και εκτιμάται ότι έδρασε μόνος του. Από τους τραυματίες, οι δύο αστυνομικοί υποβλήθηκαν σε χειρουργικές επεμβάσεις. Σύμφωνα με τις αρχές, οι τέσσερις τραυματίες δεν είναι σε κρίσιμη κατάσταση.