Διεθνή

Σφοδρή κακοκαιρία με έναν νεκρό στη Γαλλία - Ζημιές στην αγροτική παραγωγή

Σφοδρή κακοκαιρία με έναν νεκρό στη Γαλλία - Ζημιές στην αγροτική παραγωγή
Προβλήματα προκάλεσε η κακοκαιρία στις αγροτικές καλλιέργειες στη Γαλλία

Μια 57χρονη γυναίκα έχασε τη ζωή της σε κατολίσθηση λάσπης κατά τη διάρκεια καταιγίδας στη βόρεια Γαλλία τα ξημερώματα της Πέμπτης.

Η κατολίσθηση σημειώθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα στον δήμο Courmelles, βορειοανατολικά του Παρισιού.

Ο σύντροφος της γυναίκας τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, ενώ πολλά σπίτια υπέστησαν ζημιές από την καταιγίδα, ανακοίνωσε την Πέμπτη η τοπική νομαρχία.

Περισσότεροι από 50 πυροσβέστες αναπτύχθηκαν για να ανταποκριθούν στο σημείο. Εικόνες και βίντεο εμφανίστηκαν στα γαλλικά μέσα ενημέρωσης που έδειχναν πλημμυρισμένους δρόμους και ισχυρές χαλαζοπτώσεις.

{https://www.youtube.com/watch?v=6cJyKukKrI4}

Το Vitaux, ένα χωριό στην Côte-d'Or, επλήγη από δυνατή βροχή και εντονη χαλαζόπτωση. Οι ζημιές που προκάλεσαν τα καιρικά φαινόμενενα στην αγροτική παραγωγή είναι τεράστιες και δύσκολο να εκτιμηθούν αμέσως.

Οι καταιγίδες στη Βουργουνδία επίσης προκάλεσαν εκτεταμένες ζημιές. Στο Chablis, πολλοί αμπελώνες καταστράφηκαν από χαλάζι.

Η εμπειρία από... ψηλά

Οι καταιγίδες που έπληξαν τη Γαλλία οδήγησαν σε καθυστερήσεις πτήσεων στην πρωτεύουσα.

Ο Benjamin Binet, ο οποίος πετούσε από το αεροδρόμιο Charles de Gaulle του Παρισιού, δήλωσε στο Storyful ότι η πτήση του για το Μιλάνο καθυστέρησε τρεις ώρες λόγω της κακοκαιρίας.

Ο ίδιος κατέγραψε πλάνα από το χαλάζι που έπεφτε καθώς το αεροπλάνο του βρισκόταν στον διάδρομο προσγείωσης και δήλωσε ότι όλες οι λειτουργίες στο αεροδρόμιο διακόπηκαν, ενώ το προσωπικό κλήθηκε να βρει καταφύγιο.

Αφού τελικά απογειώθηκε για την Ιταλία, ο Binet κατέγραψε την καταιγίδα από ψηλά. Ο Binet δήλωσε ότι η τακτική επικοινωνία του προσωπικού με τους επιβάτες «βοήθησε σημαντικά στο να ηρεμήσει ο κόσμος».