Διεθνή

Έτοιμη να σηκώσει το γάντι του πολέμου δηλώνει η Μόσχα

Έτοιμη να σηκώσει το γάντι του πολέμου δηλώνει η Μόσχα
«Αν η Δύση θέλει να πολεμήσει για την Ουκρανία στο πεδίο της μάχης η Ρωσία είναι έτοιμη γι'αυτό», δήλωσε τη Δευτέρα ο Ρώσος ΥΠΕΞ Σεργκέι Λαβρόφ.

«Είναι δικαίωμά τους αν επιθυμούν να βρίσκονται επί του πεδίου να είναι στο πεδίο», ανέφερε τη Δευτέρα ο Σεργκέι Λαβρόφ, πιστός στη γραμμή της Μόσχας που προειδοποιεί το τελευταίο διάστημα σχετικά με τους κινδύνους μιας άμεσης αντιπαράθεσης με το ΝΑΤΟ.

Μόλις την περασμένη εβδομάδα, το Κρεμλίνο αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο αποστολής ΝΑΤΟϊκών στρατευμάτων στην Ουκρανία κάνοντας λόγο για κίνηση... υπερβολικά επικίνδυνη, με τον Βλαντιμίρ Πούτιν να τονίζει πως αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει στον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Σημειώνεται πως Λαβρόφ, ο οποίος έχει διατελέσει δύο δεκαετίες υπουργός Εξωτερικών, έκανε την παραπάνω δήλωση στη διάρκεια κοινοβουλευτικής διαδικασίας για τον επαναδιορισμό του στη νέα κυβέρνηση που σχηματίστηκε μετά την ανανέωση της εξαετούς προεδρικής θητείας του Πούτιν.

Το RIA μετέδωσε ακόμη πως ο Λαβρόφ χαρακτήρισε τις ειρηνευτικές συνομιλίες για την Ουκρανία - που πρόκειται να πραγματοποιηθούν στην Ελβετία τον ερχόμενο μήνα χωρίς τη συμμετοχή της Ρωσίας - «τελεσίγραφο» για την Μόσχα.

Συνέκρινε μάλιστα τη συνθήκη με «παρατήρηση σε μαθητή» - η τύχη του οποίου αποφασίζεται από δασκάλους όταν εκείνος βρίσκεται εκτός τάξης.

«Δεν μπορεί να μιλάς σε κανέναν έτσι. Ειδικά σε εμάς. Η ειρηνευτική σύνοδος κορυφής...συνοψίζεται σε τελεσίγραφο για τη Ρωσία», σημείωσε χαρακτηριστικά.