Διεθνή

Βεβήλωσαν τον τάφο του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε

Βεβήλωσαν τον τάφο του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε Φωτογραφία: EPA/CLEMENS BILAN / POOL
Άγνωστοι έσκαψαν τρύπα βάθους 1,20 μ. δίπλα στον τάφο του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Άγνωστοι βεβήλωσαν τον τάφο του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία του Offenburg. Σύμφωνα με πληροφορίες της Bild, που επικαλείται αστυνομικές πηγές, βρέθηκε όγκος λάσπης δίπλα στον τάφο του.

Ο Γενικός Γραμματέας του CDU Carsten Linnemann δήλωσε στη BILD πως «Το γεγονός ότι υπάρχουν άνθρωποι που δεν θέλουν πλέον να σέβονται την ειρήνη των νεκρών είναι αηδιαστικό και με αφήνει έκπληκτο. Ελπίζω πραγματικά να συλληφθούν γρήγορα οι δράστες».

Ανάλογη δήλωση έκανε και ο επικεφαλής του CDU στη Βάδη-Βυρτεμβέργη, Manuel Hagel, ο οποίος είπε πως «Αυτή η βεβήλωση του τάφου είναι αποκρουστική και αηδιαστική. Είναι κατάφωρη ασέβεια για έναν άνθρωπο που έχει θέσει τη ζωή του στην υπηρεσία της Γερμανίας. Είναι καλό που η υπηρεσία κρατικής ασφάλειας θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι της για να οδηγηθούν οι δράσετς στη δικαιοσύνη. Οι σκέψεις μου είναι με την οικογένεια Σόιμπλε και όλους τους ανθρώπους που τον θρηνούν».

Σύμφωνα με την τοπική αστυνομία και το γραφείο του εισαγγελέα, άγνωστοι έσκαψαν μία τρύπα βάθους 1,20 μέτρων δίπλα στον τάφο του Σόιμπλε. Ωστόσο, όπως αναφέρει η Bild, δεν κατάφεραν να φτάσουν στο φέρετρό του.

Άμεσα ξεκίνησε έρευνα από την αστυνομία του Offenburg ωστόσο δεν υπάρχουν προς το παρόν περισσότερες λεπτομέρεις. Οι αρχές αναζητούν μάρτυρες προς το παρόν, που θα ενδεχομένως να είδαν κάτι, το οποίο να μπορεί να βοηθήσει στην έρευνα. Τα κίνητρα των δραστών επίσης παραμένουν άγνωστα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε πέθανε σε ηλικία 81 τών στις 26 Δεκεμβρίου 2023 και κηδεύτηκε στην γενέτειρά του Offenburg, στις αρχές Ιανουαρίου.