Διεθνή

Singapore Airlines: Θα καταβάλει τουλάχιστον 10.000 δολάρια στους τραυματίες από τις αναταράξεις

Singapore Airlines: Θα καταβάλει τουλάχιστον 10.000 δολάρια στους τραυματίες από τις αναταράξεις
Η Singapore Airlines ανακοίνωσε σήμερα ότι προσέφερε αποζημιώσεις ύψους 10.000 δολαρίων (9.287 ευρώ) στους επιβάτες που τραυματίστηκαν ελαφρά τον περασμένο μήνα σε πτήση που αντιμετώπισε ισχυρές αναταράξεις.
Επίσης, η Singapore Airlines θα συζητήσει υψηλότερες αποζημιώσεις με όσους τραυματίστηκαν σοβαρά.

Για τους επιβάτες με σοβαρότερα τραύματα, η εταιρεία ανέφερε ότι θα συζητήσει μια εξατομικευμένη προσφορά αποζημίωσης όταν οι επιβάτες θα είναι σε θέση να το πράξουν.

Ένας 73χρονος Βρετανός έχασε τη ζωή του και περισσότεροι από εκατό άνθρωποι τραυματίστηκαν, μερικοί στη σπονδυλική στήλη και στο κρανίο, σε πτήση που αναχώρησε από το Λονδίνο και πραγματοποίησε έκτακτη προσγείωση στην Μπανγκόκ στα τέλη Μαΐου μετά από ισχυρές αναταράξεις.

Το Boeing 777 με προορισμό τη Σιγκαπούρη μετέφερε 211 επιβάτες και 18μελές πλήρωμα. Δεκάδες από αυτούς χρειάστηκε να νοσηλευτούν.

Η Singapore Airlines διευκρινίζει ότι στους επιβάτες με σοβαρά τραύματα που χρειάζονται μακροπρόθεσμη ιατρική φροντίδα και ζητούν οικονομική βοήθεια, θα προσφερθεί προκαταβολή 25.000 δολαρίων (23.217 ευρώ) για να καλύψουν τις άμεσες ανάγκες τους.

Αυτό το ποσό θα αποτελέσει μέρος της τελικής αποζημίωσης που θα λάβουν.

Η εταιρεία θα επιστρέψει επίσης το ποσό του αεροπορικού εισιτηρίου σε όλους τους επιβάτες της πτήσης, περιλαμβανομένων και αυτών που δεν τραυματίστηκαν.

Επιπλέον, όλοι οι επιβάτες θα λάβουν αποζημίωση καθυστέρησης σύμφωνα με τους κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η Singapore Airlines είχε ήδη προσφέρει 1.000 δολάρια Σιγκαπούρης (686 ευρώ) σε κάθε επιβάτη της πτήσης που αναχώρησε από την Μπανγκόκ μετά το επεισόδιο, για να καλύψει τις άμεσες δαπάνες τους.

Η εταιρεία ανέλαβε επίσης τα ιατρικά έξοδα των τραυματισμένων επιβατών και οργάνωσε το ταξίδι συγγενών τους στην Μπανγκόκ για όσους το ζήτησαν.

Το Boeing 777-300ER είχε πέσει κατά 1.800 μέτρα μέσα σε λίγα λεπτά, τόσο ξαφνικά που οι επιβάτες δεν είχαν χρόνο να δέσουν τις ζώνες τους.