Διεθνή

Τρόμος στην Αυστραλία: Η στιγμή που καγκουρό επιτίθεται σε 2χρονο - Δείτε βίντεο

Τρόμος στην Αυστραλία: Η στιγμή που καγκουρό επιτίθεται σε 2χρονο - Δείτε βίντεο
Το έσωσε ο πατέρας του. «Ευτυχώς το παιδί φορούσε χοντρά ρούχα».

 Ένα σοκαριστικό βίντεο έχει δει το φως της δημοσιότητας από τη στιγμή της επίθεσης ενός καγκουρό σε ένα κοριτσάκι 2 ετών.

Σύμφωνα με τη New York Post, το φρικτό περιστατικό καταγράφηκε στο κλειστό σύστημα παρακολούθησης της οικογένειας στο σπίτι τους στη Νέα Νότια Ουαλία της Αυστραλίας.

Το συγκλονιστικό βίντεο φαίνεται να δείχνει το δίχρονο παιδί να παίζει στο γρασίδι όταν ένα καγκουρό πλησιάζει και το κορίτσι εκτοξεύεται προς τα πίσω, μέχρι να πάει ο πατέρας του τρέχοντας να βοηθήσει.

{https://www.youtube.com/watch?v=_XUZoP0yu9I}

«Το αρσενικό καγκουρό επιτέθηκε στο παιδί μας και μετά γρύλιζε. Ευτυχώς και το παιδί φορούσε χοντρά ρουχα και είμασταν κοντά, λιγότερο από πέντε μέτρα, για να παρέμβουμε» δήλωσε η μητέρα του παιδιού.

Όπως φαίνεται στο βίντεο ο πατέρας του παιδιού όταν είδε την επίθεση, αντεπιτέθηκε και κατάφερε να απομακρύνει το καγκουρό από το παιδί του, με την οικογένεια να επισμαίνει ότι τώρα πρόκειται να αγοράσει έναν φράχτη για να μην συμβεί ξανά.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης της Αυστραλία το παιδί δεν τραυματίστηκε σοβαρά από την τρομακτική αυτή επίθεση.  «Υπέφερε με μερικά πολύ μικρά τραύματα, μώλωπες και γρατσουνιές», συμπλήρωσε η μητέρα του παιδιού.

Οι επιθέσεις καγκουρό είναι πολύ σπάνιες, με το υπουργείο Περιβάλλοντος και Κληρονομιάς της ΝΝΟ (DEH) να δηλώνει ότι λιγότερα από πέντε άτομα τον χρόνο λαμβάνουν θεραπεία για τραυματισμούς που σχετίζονται με καγκουρό.

Η New York Post επισημαίνει επίσης, ότι ενώ συχνά παρουσιάζονται στα μέσα ενημέρωσης ως φιλικά, «η πραγματικότητα είναι ότι τα ζώα έχουν την ικανότητα να βλάψουν σοβαρά τους ανθρώπους. Ένα καγκουρό θα επιτεθεί σε ένα άτομο σαν να ήταν ένα άλλο καγκουρό. Μπορεί να σπρώχνει ή να πιέζει με τα μπροστινά του πόδια. Καθώς οι τραυματισμοί μπορεί να είναι σοβαροί, η αποφυγή σύγκρουσης με καγκουρό είναι ζωτικής σημασίας».

Το 2022, ένας 77χρονος πέθανε μετά από επίθεση από ένα καγκουρό που είχε ως κατοικίδιο μέσα στο σπίτι του στο Ρέντμοντ της Δυτικής Αυστραλίας. Ήταν η πρώτη καταγεγραμμένη θανατηφόρα επίθεση καγκουρό από το 1936.