Διεθνή

Shein: Κατέθεσε αίτηση για εισαγωγή στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου

Shein: Κατέθεσε αίτηση για εισαγωγή στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου
Από τη Νέα Υόρκη στη Βρετανία η Shein

Η Shein κατέθεσε στις αρχές Ιουνίου εμπιστευτικά έγγραφα στη ρυθμιστική αρχή των αγορών της Βρετανίας στις αρχές Ιουνίου, δήλωσαν δύο πηγές στο Reuters, ξεκινώντας τη διαδικασία εισαγωγής της στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, αργότερα μέσα στο έτος.

Η εταιρεία που ιδρύθηκε από την Κίνα, η οποία αποτιμήθηκε στα 66 δισεκατομμύρια δολάρια πέρυσι, είχε αρχίσει να διερευνά την εισαγωγή της στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου στις αρχές του 2024.

Υπενθυμίζεται ότι το σχέδιο της Shein για εισαγωγή στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης ναυάγησε έπειτα από αντιδράσεις των Αμερικανών νομοθετών.

Δεν είναι σαφές πότε η Shein σχεδιάζει να ξεκινήσει την αρχική δημόσια προσφορά (IPO).

Η Shein έχει ενημερώσει επίσημα τη Ρυθμιστική Αρχή Κινητών Αξιών της Κίνας (CSRC) για την αλλαγή του τόπου εισαγωγής της, ανέφεραν οι ίδιες πηγές. Η εταιρεία, ωστόσο, δεν έχει λάβει ακόμη το πράσινο φως της, δήλωσε στο Reuters η μία πηγή.

Η διαδικασία

Η Financial Conduct Authority (FCA), η βρετανική αρχή εποπτείας των αγορών, χρειάζεται έως και δύο μήνες για να ελέγξει την αίτηση και να αποφασίσει για την έγκριση ή όχι.

Εφόσον η Shein πάρει το «πράσινο φως» τόσο από την FCA όσο και από το CSRC, θα είναι σε θέση να καταθέσει δημόσια την πρόθεση εισαγωγής στο χρηματιστήριο του Λονδίνου.

Η διαδικασία μέχρι την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση διαρκεί περίπου έναν μήνα.

Στηρίζουν οι Εργατικοί

Οι Εργατικοί συναντήθηκαν με εκπροσώπους της Shein και εξέφρασαν την υποστήριξή τους στην πιθανή εισαγωγή της στο Λονδίνο, η οποία θα έδινε ώθηση στη βρετανική αγορά που έχει δει αρκετές εταιρείες υψηλού προφίλ να επιλέγουν άλλους χώρους.

ipo 9fa6d

Με πληροφορίες από Reuters