Διεθνή

Μπάιντεν: Θα εξετάσει το ενδεχόμενο απόσυρσης αν «προκύψουν ιατρικοί λόγοι»

Μπάιντεν: Θα εξετάσει το ενδεχόμενο απόσυρσης αν «προκύψουν ιατρικοί λόγοι» Φωτογραφία: ΦΩΤΟ/YOUTUBE
Για πρώτη φορά ο Μπάιντεν ανοίγει θέμα αποσύρσής του, αλλά υπό όρους.

Ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν θα επανεξέταζε την απόφασή του να παραμείνει στην προεδρική κούρσα αν οι γιατροί του έλεγαν ότι υπάρχει ιατρικός λόγος.

Σε συνέντευξή και ενω ρωτήθηκε αν υπάρχει κάποιος λόγος που θα τον έκανε να αναθεωρήσει την παραμονή του στην προεδρική κούρσα τόνισε χαρακτηριστικά: «Αν υπήρχε ιατρικός λόγος, αν είχα κάποιο ιατρικό πρόβλημα…».

Είναι η πρώτη φορά που ο Μπάιντεν άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να αποσυρθεί λόγω μιας ιατρικής κατάστασης, ενώ σε συνέντευξη του στο ABC News μία εβδομάδα μετά το καταστροφικό ντιμπέιτ, επέμεινε κατηγορηματικά ότι μόνο «ο Παντοδύναμος Κύριος» θα μπορούσε να τον αναγκάσει να αποχωρήσει από την κούρσα. Την περασμένη εβδομάδα, περιέγραψε ένα διαφορετικό σενάριο, λέγοντας κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου ότι θα αποχωρούσε μόνο αν οι βοηθοί του του έδειχναν αποδείξεις ότι δεν μπορούσε να κερδίσει τον Νοέμβριο.

Σημειώνεται ότι ο Kevin O’Connor, ο γιατρός του Λευκού Οίκου, έγραψε τον Φεβρουάριο μετά την ετήσια εξέταση ότι ο Μπάιντεν είναι ένας «υγιής, ενεργός, ρωμαλέος, 81χρονος άνδρας που παραμένει ικανός να εκτελεί επιτυχώς τα καθήκοντα της προεδρίας».

Η φυσική εξέταση περιελάμβανε μια νευρολογική αξιολόγηση, είχε επιβεβαίωσε ο Λευκός Οίκος.

{https://www.youtube.com/watch?v=fQLBSfZC398}