Διεθνή

Κυκλοφορεί νέα ταινία με τα backstage από τη «Λάμψη» του Κιούμπρικ

Κυκλοφορεί νέα ταινία με τα backstage από τη «Λάμψη» του Κιούμπρικ
Η ταινία «Shine On – The Forgotten Shining Location» θα κάνει πρεμιέρα στο επίσημο κανάλι του Στάνλεϊ Κιούμπρικ στο Youtube.

Μία νέα ταινία έκπληξη με τα παρασκήνια από τη θρυλική «Λάμψη» (The Shinning) του Στάνλεϊ Κιούμπρικ κυκλοφορεί στις 26 Ιουλίου. «Αυτή είναι μια ιστορία που δεν έχει ειπωθεί ποτέ» σχολιάζουν οι δημιουργοί.

Η ταινία «Shine On – The Forgotten Shining Location» έχει εγκριθεί από την Ταινιοθήκη του Κιούμπρικ και την διαχειρίστρια εταιρεία της περιουσίας του θα κάνει πρεμιέρα στο επίσημο κανάλι του Στάνλει Κιούμπρικ στο YouTube στις 26 Ιουλίου στις 7 μ.μ. (ώρα Ηνωμένου Βασιλείου).

Η ημερομηνία κυκλοφορίας ωστόσο μόνο τυχαία δεν είναι καθώς η 26η Ιουλίου είναι η ημέρα που γεννήθηκε ο Κιούμπρικ. Την ταινία αφηγείται ο Michael Sheen. Περιλαμβάνει συνεντεύξεις με τον εκτελεστικό παραγωγό της ταινίας, Jan Harlan, τον καλλιτεχνικό διευθυντή Les Tomkins και την κόρη του Κιούμπρικ, Katharina.

Όσοι μιλούν στην ταινία «επισκέπτονται ξανά τις τοποθεσίες του στούντιο και μοιράζονται τις αναμνήσεις τους για μια ταινία που συχνά ψηφίζεται ως η καλύτερη ταινία τρόμου όλων των εποχών».

Η ταινία εξερευνά βασικές τοποθεσίες, όπου γυρίστηκε η θρυλική Λάμψη, μμεταξύ αυτών και το ξενοδοχείο Overlook στα περίφημα Elstree Studios. «Υπήρξαν τόσες πολλές φήμες για μερικά από τα σκηνικά της Λάμψης, που εξακολουθούν να υπάρχουν στα Elstree Studios, αλλά το να τα βρεις και να τα περπατήσεις ήταν σαν να ανακάλυπτα ένα ιερό δισκοπότηρο της ιστορίας του κινηματογράφου» ανέφερε ο σκηνοθέτης και παραγωγός της νέας ταινία, Paul King.

{https://www.youtube.com/watch?v=FZQvIJxG9Xs}

NETWORK