Διεθνή

Sinead O'Connor: Το μουσείο στο Δουβλίνο αφαίρεσε το κέρινο ομοίωμα της μετά τις αντιδράσεις

Sinead O'Connor: Το μουσείο στο Δουβλίνο αφαίρεσε το κέρινο ομοίωμα της μετά τις αντιδράσεις Φωτογραφία: INSTAGRAM
Η φιγούρα της αποκαλύφθηκε για πρώτη φορά την Πέμπτη ως φόρο τιμής στην κληρονομιά και την επιρροή της στη μουσική και την ιρλανδική κουλτούρα.

Το εθνικό μουσείο κέρινων του Δουβλίνου απέσυρε από τη συλλογή του τη φιγούρα της θρυλικής Sinead O'Connor, μετά τις αντιδράσεις του κοινού. Δεσμεύτηκε δε, να δημιουργήσει ένα νέο κέρινο ομοίωμα της Ιρλανδής τραγουδίστριας μετά την κατακραυγή του κόσμου.

Όλα ξεκίνησαν όταν το μουσείο το κέρινο ομοίωμα της τραγουδίστριας και ακτιβίστριας την ημέρα της πρώτης επετείου του θανάτου της. Η O'Connor βρέθηκε νεκρή σε ηλικία 56 ετών στο σπίτι της στο νότιο Λονδίνο τον περασμένο Ιούλιο. Η φιγούρα της αποκαλύφθηκε για πρώτη φορά την Πέμπτη ως φόρο τιμής στην κληρονομιά και την επιρροή της στη μουσική και την ιρλανδική κουλτούρα. Ωστόσο τώρα το μουσείο ανακοίνωσε ότι το αποσύρει προκειμένου να δημιουργηθεί «μια πιο ακριβής απεικόνισή της».

Μεταξύ εκείνων που επέκριναν το πρώτο κέρινο ομοίωμα – και όχι άδικα- ο αδερφός του John O' Connor.  O ίδιος είπε ότι σοκαρίστηκε όταν είδε για πρώτη φορά το κέρινο ομοίωμα στο διαδίκτυο και είπε ότι ήταν «ακατάλληλο». «Δεν της έμοιαζε σε τίποτα και σκέφτηκα ότι ήταν φρικτό», είπε στο ραδιοφωνικό πρόγραμμα Liveline του ιρλανδικού τηλεοπτικού σταθμού RTÉ την Παρασκευή.  Πρόσθεσε ότι η φιγούρα έμοιαζε κάτι «ανάμεσα σε κούκλα βιτρίνας και Thunderbirds».

Το μουσείο απάντησε στα σχόλια με ανακοίνωσή του λέγοντας πως «σε απάντηση στα σχόλια του κοινού αναφορικά με το κέρινο ομοίωμα, αναγνωρίζουμε ότι η τρέχουσα απεικόνιση δεν ανταποκρίνεται στα υψηλά μας πρότυπα ή τις προσδοκίες των αφοσιωμένων θαυμαστών της Sinéad. Ακούσαμε προσεκτικά τις αντιδράσεις και συμφωνούμε ότι η φιγούρα δεν αποτυπώνει πλήρως τη μοναδική παρουσία και την ουσία της Sinéad όπως σκοπεύαμε».

Πρόσθεσε ότι στη θέση του κέρινου ομοιώματος θα δημιουργηθεί ένα νέο που θα «τιμά πραγματικά» την θρυλική τραγουδίστρια. «Έχοντας αυτό κατά νου, δεσμευόμαστε να δημιουργήσουμε ένα νέο κέρινο ομοίωμα που αντικατοπτρίζει καλύτερα το αληθινό πνεύμα και την εμβληματική εικόνα της Sinéad O'Connor», ανέφερε χαρακτηριστικά. «Η ομάδα των ειδικευμένων καλλιτεχνών μας θα ξεκινήσει αμέσως αυτό το έργο, διασφαλίζοντας ότι κάθε λεπτομέρεια είναι σχολαστικά σχεδιασμένη για να τιμήσει κατάλληλα την κληρονομιά της».

{https://www.instagram.com/p/C92Bgs5OAmx/?hl=el&img_index=1}