Διεθνή

Πιλότος της Lufthansa αρνήθηκε να προσγειωθεί στο Τελ Αβίβ και πήγε στη Λάρνακα

Πιλότος της Lufthansa αρνήθηκε να προσγειωθεί στο Τελ Αβίβ και πήγε στη Λάρνακα Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΑΡΧΕΙΟΥ
Λόγω της τεταμένης κατάστασης του Ισραήλ με τη Χεζμπολάχ.

Πιλότος της Lufthansa που εκτελούσε πτήση από το Μόναχο στο Τελ Αβίβ αρνήθηκε να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο Ben Gurion κοντά στο Τελ Αβίβ, επικαλούμενος την αιτιολογία ότι το πλήρωμα δεν ήταν προετοιμασμένο για να πετάξει για Ισραήλ, ανέφερε το κρατικό ισραηλινό δίκτυο KAN.

Αντ’ αυτού η πτήση προσγειώθηκε στο αροδρόμιο της Λάρνακας στην Κύπρο.Η αεροπορική εταιρεία αρχικά ενημέρωσε τους επιβάτες ότι το αεροσκάφος θα προσγειωθεί στην Λάρνακα για τεχνικούς λόγους και μετά θα αποφάσιζε αν θα συνέχιζε για Τελ Αβίβ. Η εταιρεία από την πλευρά της δεν έχει σχολιάσει ακόμα επίσημα το γεγονός.

Σύμφωνα με το KAN, αρκετές αεροπορικές εταιρείες έχουν ακυρώσει τις πτήσεις τους για Ισραήλ εν μέσω της κλιμακούμενης έντασης στα σύνορα Ισραήλ – Λιβάνου. Η ένταση στην περιοχή πυροδοτήθηκε από τη δολοφονία του Ισμαήλ Χανίγια, πολιτικού ηγέτη της Χαμάς, σε ιρανικό έδαφος αλλά και της δολοφονίας του διοικητή της Χεζμπολάχ, Φούαντ Σουκρ, από ισραηλινά πυρά.

Το Ισραήλ έχει αναλάβει ευθύνη μόνο για τη δολοφονία Σουκρ και όχι για του Χανίγια αλλά Ιράν και Χαμάς το κατηγορούν και για τη δολοφονία Χανίγια.Το Ιράν έχει ορκιστεί για σκληρά αντίποινα καθώς η δολοφονία έγινε στην Τεχεράνη ενώ σήμερα οι ισραηλινές αρχές επιβεβαίωσαν και τη δολοφονία του επικεφαλής της στρατιωτικής πτέρυγας της Χαμάς, Μοχάμεντ Ντέιφ,