Διεθνή

Όριο ποτών στα αεροδρόμια ζητά ο CΕΟ της Ryanair - Κάθε εβδομάδα βίαια επεισόδια σε πτήσεις λόγω αλκοόλ

Όριο ποτών στα αεροδρόμια ζητά ο CΕΟ της Ryanair - Κάθε εβδομάδα βίαια επεισόδια σε πτήσεις λόγω αλκοόλ Φωτογραφία: EPA/ FABIO FRUSTACI
Οι πτήσεις από τα ελληνικά νησιά ανάμεσα σε αυτές που γίνονται συχνά επεισόδια τόνισε ο CEO της Ryanair.

Οι ταξιδιώτες θα πρέπει να μπορούν να πιουν μόνο δύο ποτά σε αεροδρόμια τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της Ryanair, Μάικλ Ο’ Λίρι.

Η επιβολή ενός τέτοιου ορίου θα βοηθήσει να αντιμετωπιστούν τα ολοένα πιο συχνά περιστατικά στα οποία επιβάτες προκαλούν αναστάτωση σε πτήσεις, υπογράμμισε.

Κάθε εβδομάδα γίνονται βίαια ξεσπάσματα εξαιτίας του αλκοόλ, επεσήμανε, ιδιαίτερα όταν γίνεται παράλληλα και χρήση ουσιών.

«Δεν επιτρέπουμε σε ανθρώπους να οδηγούν ενώ έχουν πιει, αλλά συνεχίζουμε να τους βάζουμε σε ένα αεροπλάνο, στα 33.000 πόδια», ανέφερε χαρακτηριστικά, μιλώντας στην Telegraph.

Το πρόβλημα παρατηρείται σε όλη την Ευρώπη, αλλά ιδιαίτερα σε πτήσεις από την Ίμπιζα και τα ελληνικά νησιά, επεσήμανε. Σε αυτές τις πτήσεις γίνονται έρευνες ώστε να διασφαλιστεί ότι οι επιβάτες δεν έχουν μαζί τους αλκοόλ. «Η Ίμπιζα είναι μακράν ο χειρότερος προορισμός για αυτό το θέμα», τόνισε.

Τα μέλη πληρωμάτων και άλλοι επιβάτες γίνονται στόχοι, ενώ τυχόν καθυστερήσεις στις πτήσεις επιδεινώνουν το πρόβλημα, καθώς υπάρχει περισσότερη ώρα για κατανάλωση αλκοόλ στα αεροδρόμια, σύμφωνα με τον Μάικλ Ο’ Λίρι.

Ο ίδιος σημείωσε ότι παλιότερα όσοι έπιναν υπερβολικά στο τέλος τους έπαιρνε ο ύπνος. Όμως, τώρα συνδυάζουν το αλκοόλ με ουσίες. «Είναι πολύ πιο επιθετική η συμπεριφορά, που είναι πολύ δύσκολο να αντιμετωπιστεί», δήλωσε.

Για τις αεροπορικές εταιρείες είναι δύσκολο να εντοπίσουν τους μεθυσμένους στην πύλη επιβίβασης. «Όσο στέκονται όρθιοι, περνάνε. Και όταν απογειώνεται το αεροπλάνο, βλέπουμε την κακή συμπεριφορά», περιέγραψε.