Διεθνή

Μάθιου Πέρι: Γιατρός που κατηγορείται για τον θάνατό θα δηλώσει ένοχος μετά από συμφωνία με την εισαγγελία

Μάθιου Πέρι: Γιατρός που κατηγορείται για τον θάνατό θα δηλώσει ένοχος μετά από συμφωνία με την εισαγγελία Φωτογραφία: EPA/ EMILIO FLORES
Είναι το τρίτο πρόσωπο που δηλώνει ένοχος για τον θάνατο του Μάθιου Πέρι.

Ένας από τους δύο γιατρούς που κατηγορούνται για τον θάνατο του Μάθιου Πέρι πρόκειται να εμφανιστεί σε ομοσπονδιακό δικαστήριο στο Λος Άντζελες, αφού κατέληξε σε συμφωνία με τους εισαγγελείς.

Ο 54χρονος δρ. Μαρκ Τσάβες, υπέγραψε συμφωνία με τους εισαγγελείς πριν από λίγες μέρες για να δηλώσει ένοχος για συνωμοσία σε ό,τι αφορά στη διακίνηση της κεταμίνης.  Η ακρόαση του Τσάβες για την ένσταση θα γίνουν στο δικαστήριο της Παρασκευής, ανέφερε το γραφείο του εισαγγελέα των ΗΠΑ.
Πρόκειται για το τρίτο άτομο που παραδέχτηκε την ενοχή του μετά τη μοιραία υπερβολική δόση του σταρ από τα «Φιλαράκια» πέρυσι.

Ο Τσάβες συμφώνησε επίσης να συνεργαστεί με τους εισαγγελείς στις κατηγορίες εναντίον των υπολοίπων που φέρονται ως υπαίτιοι για τον θάνατο του Μάθιου Πέρι.

Με την εισαγγελία συνεργάζεται και ο βοηθός του Πέρι, ο οποίος παραδέχτηκε ότι τον βοήθησε να αποκτήσει και να κάνει ένεση κεταμίνης, και ένας ακόμα γνωστός του ηθοποιού, ο οποίος παραδέχτηκε ότι ενεργούσε ως μεσάζων για τα ναρκωτικά. Οι τρεις τους βοηθούν τους εισαγγελείς για την ενοχοποίηση των βασικών υπαιτίων τον δρ. Σαλβαδόρ Πλασένσια, που κατηγορείται για παράνομη πώληση κεταμίνης στον Πέρι τον μήνα πριν από το θάνατό του, και την Τζάσβιν Σάνγκα, μια γυναίκα που οι αρχές λένε ότι είναι έμπορος που πούλησε στον ηθοποιό τη φονική δόση κεταμίνης. Και οι δύο δήλωσαν αθώοι και περιμένουν τη δίκη.

Ο Τσάβες παραδέχτηκε στη συμφωνία του ότι έλαβε κεταμίνη από την πρώην κλινική του και από έναν έμπορο. Μετά από τη δήλωση ενοχής, θα μπορούσε να του επιβληθεί ποινή φυλάκισης έως και 10 ετών όταν καταδικαστεί. Σημειώνεται ότι ο Μάθιου Πέρι βρέθηκε νεκρός από τον βοηθό του στις 28 Οκτωβρίου. Ο ιατροδικαστής έκρινε ότι η κεταμίνη ήταν η κύρια αιτία θανάτου.

Ο ηθοποιός χρησιμοποιούσε το φάρμακο μέσω του τακτικού του γιατρού σε μια νόμιμη αλλά εκτός επίβλεψης θεραπεία για την κατάθλιψη. Αναζητώντας περισσότερη κεταμίνη από αυτή που θα του έδινε ο γιατρός του, περίπου ένα μήνα πριν από το θάνατό του, ο Μάθιου Πέρι βρήκε τον Πλασένσια που με τη σειρά του ζήτησε από τον Τσάβες να του πάρει το φάρμακο.

«Αναρωτιέμαι πόσο θα πληρώσει αυτός ο ανόητος», έγραφε μήνυμα που έστειλε στον Τσάβες ο Πλασένσια. Οι δυο τους συναντήθηκαν την ίδια μέρα στην Κόστα Μέσα, στα μισά του δρόμου μεταξύ Λος Άντζελες και Σαν Ντιέγκο, και αντάλλαξαν τουλάχιστον τέσσερα φιαλίδια κεταμίνης. Αφού πούλησε τα ναρκωτικά στον Πέρι για 4.500 δολάρια, ο Πλασένσια ρώτησε τον Τσάβες αν μπορούσε να συνεχίσει να τα προμηθεύει, για τον Πέρι.

Ο Αμερικανός εισαγγελέας Μάρτιν Εστράντα είπε, ανακοινώνοντας τις κατηγορίες στις 15 Αυγούστου ότι «οι γιατροί χρησιμοποίησαν το ιστορικό εθισμού του Πέρι τους τελευταίους μήνες της ζωής του πέρυσι για να του παράσχουν κεταμίνη σε ποσότητες που γνώριζαν ότι ήταν επικίνδυνες».

Ο Πλασένσια φέρεται υπεύθυνος για επτά κατηγορίες για διακίνηση κεταμίνης και δύο κατηγορίες που σχετίζονται με αναφορές ότι παραποίησε αρχεία μετά τον θάνατο του Πέσι.

Αυτός και η Σάνγκα αναμένεται να βρεθούν ενώπιον του δικαστηρίου την επόμενη εβδομάδα. Έχουν οριστεί ξεχωριστές ημερομηνίες δίκης για τον Οκτώβριο, αλλά οι εισαγγελείς επιδιώκουν μια ενιαία δίκη που πιθανότατα θα καθυστερήσει για το επόμενο έτος. Ο Μάθιου Πέρι πάλευε με τον εθισμό για χρόνια, από την εποχή του στα Φιλαράκια.