Διεθνή

Βουτιά θανάτου 17χρονης σκοτώνει γυναίκα στη Γιοκοχάμα: Tι συμβαίνει την 1η Σεπτεμβρίου στην Ιαπωνία

Αρχείου Αρχείου Φωτογραφία: KIMIMASA MAYAMA/ EPA
Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην ιαπωνική πόλη Γιοκοχάμα, όταν μια έφηβη πήδηξε στο κενό από εμπορικό κέντρο, χτυπώντας μια γυναίκα που βρισκόταν από κάτω.

Μια 17χρονη μαθήτρια λυκείου πήδηξε από κτίριο σε πολυσύχναστη εμπορική περιοχή, χτυπώντας μια 32χρονη γυναίκα που βρισκόταν έξω με τις φίλες της το βράδυ του Σαββάτου.

Οι δύο μεταφέρθηκαν αμέσως στο νοσοκομείο γύρω στις 18:00 τοπική ώρα, όπου το κορίτσι κατέληξε μία ώρα αργότερα. Η γυναίκα πέθανε επίσης λίγο αργότερα.

Παρότι για την ώρα δεν έχει γίνει σαφές γιατί μπορεί να αυτοκτόνησε, οι περισσότεροι άνθρωποι κάτω των 18 ετών στην Ιαπωνία αυτοκτονούν την 1η Σεπτεμβρίου - λίγο πριν από τη νέα σχολική περίοδο.

Πέρυσι, 513 παιδιά έδωσαν τέλος στη ζωή τους στην Ιαπωνία, με τα «σχολικά προβλήματα» να αναφέρονται ως ο πιο συνηθισμένος παράγοντας. Οι μαθητές που δεν θέλουν να επιστρέψουν στο σχολείο είναι γνωστοί ως futoko, ή αλλιώς «άνθρωποι που δεν πηγαίνουν στο σχολείο».

Τα τελευταία χρόνια, οι αρχές και οι οργανισμοί μέσων ενημέρωσης έχουν προσπαθήσει να ευαισθητοποιήσουν το κοινό σχετικά με τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι μαθητές αυτή την εποχή. Ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας της Ιαπωνίας, NHK, για παράδειγμα, οργάνωσε μια εκστρατεία στο Twitter με τίτλο «τη νύχτα της 31ης Αυγούστου».

Πηγή: ΒΒC