Διεθνή

Συναγερμός στο Μόναχο: Νεκρός ο δράστης των πυροβολισμών

Συναγερμός στο Μόναχο: Νεκρός ο δράστης των πυροβολισμών
Συναγερμός έξω από ισραηλινό προξενείο στο Μόναχο: Νεκρός ο άνδρας που άνοιξε πυρ

Επεισόδιο με πυροβολισμούς σημειώθηκε κοντά στο ισραηλινό προξενείο στο Μόναχο το πρωί της Πέμπτης, σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης.

Μετά από δυνατούς ήχους επαναλαμβανόμενων πυροβολισμών κοντά στο ισραηλινό προξενείο στην πρωτεύουσα της Βαυαρίας, στο σημείο κλήθηκαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. 

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση της αστυνομίας, στις 09:00 (τοπική ώρα) ένας άνδρας με μακρύκανο όπλο έφθασε μπροστά στο Κέντρο Τεκμηρίωσης για τον Ναζισμό και πυροβόλησε τους αστυνομικούς που βρίσκονταν στο φυλάκιο μπροστά από το κτίριο.

{https://x.com/Fabi_el__/status/1831603253823332562}

Οι αστυνομικοί ανταπέδωσαν τα πυρά και τραυμάτισαν θανάσιμα τον δράστη, ενώ πολύ γρήγορα βρέθηκε σε εξέλιξη μεγάλη αστυνομική επιχείρηση, καθώς στο γειτνιάζον κτίριο στεγάζεται το Γενικό Προξενείο του Ισραήλ, το οποίο επίσης φυλάσσεται. Σ

Εκπρόσωπος της αστυνομίας ανέφερε πως στην ανταλλαγή πυρών συμμετείχαν αρχικά πέντε αστυνομικοί, ενώ δεν υπάρχουν για την ώρα πληροφορίες για την ταυτότητα και τα κίνητρα του δράστη.

Η αστυνομία εκτιμά ότι ο άνδρας έδρασε μόνος και δεν αναζητά τυχόν συνεργούς. Η επιχείρησή της ωστόσο συνεχίζεται, με την συνδρομή και ελικοπτέρου.

Σημειώνεται πως σαν  σήμερα, πριν από 52 χρόνια, Ισραηλινοί Ολυμπιονίκες δολοφονήθηκαν στο Μόναχο από Παλαιστίνιους τρομοκράτες.