Διεθνή

Η Amazon επιστρέφει στα προ πανδημίας δεδομένα: Στο γραφείο για 5 ημέρες την εβδομάδα οι εργαζόμενοι

Η Amazon επιστρέφει στα προ πανδημίας δεδομένα: Στο γραφείο για 5 ημέρες την εβδομάδα οι εργαζόμενοι Φωτογραφία: EPA/ SARAH YENESEL
Είναι σημαντικά τα πλεονεκτήματα, υπογράμμισε ο διευθύνων σύμβουλος της Amazon.

Οι εργαζόμενοι της Amazon θα πρέπει να πηγαίνουν στο γραφείο πέντε ημέρες την εβδομάδα, από τις 2 Ιανουαρίου.

Η εταιρεία επιστρέφει στα προ πανδημίας δεδομένα, καθώς έως τώρα απαιτούνταν από τους εργαζομένους να πηγαίνουν στο γραφείο τρεις φορές την εβδομάδα.

«Αποφασίσαμε ότι θα επιστρέψουμε στο γραφείο όπως ήμασταν πριν από την εμφάνιση του Covid. Κοιτάζοντας πίσω τα τελευταία πέντε χρόνια, εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι είναι σημαντικά τα πλεονεκτήματα του να είμαστε μαζί στο γραφείο», έγραψε ο διευθύνων σύμβουλος της Amazon, Άντι Τζάσι, σε μήνυμα προς τους εργαζομένους, οι οποίοι θα μπορούν να ζητήσουν εξαίρεση.

«Αν μη τι άλλο, οι τελευταίοι 15 μήνες που έχουμε γυρίσει στο γραφείο για τουλάχιστον τρεις ημέρες την εβδομάδα, έχουν ενισχύσει την πεποίθησή μας για τα οφέλη», υπογράμμισε ακόμα ο CEO και έκανε αναφορά στην καλύτερη συνεργασία και επικοινωνία μεταξύ των ομάδων.

Στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης που επιχειρεί, η Amazon θέλει να μειώσει τον αριθμό των διευθυντών και να αυξήσει τους μεμονωμένους συνεργάτες έως τα τέλη του πρώτου τριμήνου του 2025, προκειμένου να περιοριστεί η γραφειοκρατία.

Όπως κι άλλες εταιρείες τεχνολογίας, η Amazon αναπτύχθηκε ραγδαία μετά το ξέσπασμα της πανδημίας και στη συνέχεια απέλυσε πολλούς εργαζόμενους.