Διεθνή

Στα «λευκά» η Νότια Αφρική από ασυνήθιστες χιονοπτώσεις - «Ακραία φαινόμενα» (βίντεο)

Στα «λευκά» η Νότια Αφρική από ασυνήθιστες χιονοπτώσεις - «Ακραία φαινόμενα» (βίντεο) Φωτογραφία: X
Προβλήματα στους δρόμους και εγκλωβισμένοι οδηγοί από τις χιονοπτώσεις στη Νότια Αφρική.

Η Νότια Αφρική έχει «ντυθεί» στα λευκά από τις ασυνήθιστης έκτασης χιονοπτώσεις, που έπληξαν τη χώρα.

Από τα χιόνια έχουν προκληθεί σημαντικά προβλήματα στο οδικό δίκτυο της Νότιας Αφρικής ενώ άνθρωποι παρέμεναν εγκλωβισμένοι, αφότου πέρασαν τη νύχτα μέσα στα οχήματά τους.

Η εθνική οδός Ν3, που συνδέει το Γιοχάνεσμπουργκ με την πόλη Ντέρμπαν, επλήγη περισσότερο και πολλά τμήματά της έκλεισαν. Σύμφωνα με τις αρχές ακόμα κι αν η εκτροπή της κυκλοφορίας ήταν αδύνατη. Προς το προς το παρόν δεν είναι γνωστό πόσοι είναι οι εγκλωβισμένοι και σε ποια κατάσταση βρίσκονται, όπως δήλωσε μία αξιωματούχος της εταιρείας που διαχειρίζεται τους αυτοκινητόδρομους, Τάνια Ντόογκρα, στο τηλεοπτικό δίκτυο ENCA.

Σε εγκλωβισμένους οδηγούς διανεμήθηκαν κουβέρτες και γεύματα είπε η κυβέρνηση της επαρχίας Κουαζουλού-Νατάλ.

{https://twitter.com/AfricaFactsZone/status/1837419045584347559}

Ήδη από την Παρασκευή φορτηγά βρίσκονται σταθμευμένα στην άκρη του δρόμου και «τα λεωφορεία που κυκλοφορούσαν μεταξύ των επαρχιών έχουν εγκλωβιστεί εδώ και περίπου 7 ώρες σε πρατήρια καυσίμων», διευκρίνισε στο AFP η Σιμόν Ζουάνε, μια υπεύθυνη επικοινωνίας της RTMC, του κυριότερου οργάνου που διαχειρίζεται την οδική ασφάλεια στη χώρα.

Σε ορισμένες περιοχές, το ύψος του χιονιού έφθασε έως τα 2 μέτρα ενώ από την πλευρά της, η αρχή διαχείρισης των συνόρων της Νότιας Αφρικής ανακοίνωσε πως έκλεισε στο δυτικό τμήμα τρεις συνοριακούς σταθμούς με το Λεσότο λόγω του «σημαντικού κινδύνου» που υπάρχει από τις καιρικές συνθήκες.

{https://twitter.com/MakiMarish/status/1837421913250889878}

Οι αρχές έχουν εκδώσει συναγερμούς σε διάφορα τμήματα της χώρας καθώς αναμένονται νέες χιονοπτώσεις, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας μετεωρολόγος, ο Λουτάντο Μασιμίνι, κάνοντας λόγο για «ακραία φαινόμενα».

{https://twitter.com/ProfoundTours/status/1837162471032819723}

{https://twitter.com/Zikamnyamane/status/1837420331411112112}