Διεθνή

Ισραήλ: Μπαράζ πυραυλικών επιθέσεων της Χεζμπολάχ

Ισραήλ: Μπαράζ πυραυλικών επιθέσεων της Χεζμπολάχ Φωτογραφία: EPA/STR
Για περίπου 30 ρουκέτες που εκτόξευσε η Χεζμπολάχ σε τρεις δόσεις σε περιοχές στο Βόρειο Ισραήλ τα ξημερώματα της Κυριακής, έκανε λόγο ο ισραηλινός στρατός.

Η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε τα ξημερώματα της Κυριακής ότι στόχευσε την ισραηλινή αεροπορική βάση Ραμάτ Νταβίντ με δεκάδες πυραύλους ως απάντηση στις «επανειλημμένες ισραηλινές επιθέσεις στον Λίβανο», ανέφερε η οργάνωση στο κανάλι της στο Telegram.

Ακολούθησαν άλλες δύο επιθέσεις, επίσης με δεκάδες πυραύλους, στην κοιλάδα Τζεζρίλ. Αναχαιτίστηκαν όλοι οι πύραυλοι, υποστηρίζει ο Ισραηλινός στρατός.

{https://twitter.com/war_noir/status/1837635476427047082}

Ένας άνδρας περίπου 60 ετών τραυματίστηκε πολύ ελαφρά από θραύσματα μετά από αναχαίτιση, σύμφωνα με τους γιατρούς του Ισραήλ.

Εν τω μεταξύ χθες, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε νέες επιθέσεις κατά της Χεζμπολάχ στον Λίβανο, αφού νωρίτερα είχε ανακοινώσει επιδρομές κατά χιλιάδων εκτοξευτών πυραύλων και άλλων στόχων της ισλαμιστικής οργάνωσης στον νότιο Λίβανο.

«Ο ισραηλινός στρατός πλήττει αυτήν την στιγμή στόχους της τρομοκρατικής οργάνωσης Χεζμπολάχ στον Λίβανο», αναφέρεται στην τελευταία ανακοίνωση του στρατού.