Διεθνή

Αναστέλλονται πτήσεις προς Τελ Αβίβ, Τεχεράνη και Βηρυτό

Αναστέλλονται πτήσεις προς Τελ Αβίβ, Τεχεράνη και Βηρυτό Φωτογραφία: UNSPLASH
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε όλο το Ισραήλ.

Οι αεροπορικές εταιρείες του Ομίλου Lufthansa αναστέλλουν τις πτήσεις τους από και προς το Τελ Αβίβ και την Τεχεράνη έως και την 14η Οκτωβρίου, ενώ η αναστολή πτήσεων προς τη Βηρυτό παραμένει σε ισχύ έως τις 26 Οκτωβρίου.

«Για επιχειρησιακούς λόγους, η αεροπορική εταιρεία Lufthansa έχει ήδη αποφασίσει να αναστείλει τις πτήσεις προς την Τεχεράνη έως τις 26 Οκτωβρίου», αναφέρει η ανακοίνωση του Lufthansa Group.

Επισημαίνει ακόμα πως όμιλος της Lufthansa θα εξακολουθήσει να παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και θα αξιολογήσει εκ νέου την κατάσταση τις επόμενες ημέρες.

Παράλληλα η Ιορδανία ανέστειλε τις πτήσεις των αερομεταφορέων της προς τη Βηρυτό μέχρι νεωτέρας, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ρυθμιστικής Επιτροπής Πολιτικής Αεροπορίας της χώρας.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το Ισραήλ

Η ισραηλινή κυβέρνηση κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης στη χώρα μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου.

Οι υπουργοί του Ισραήλ ψήφισαν για την κήρυξη «ειδικής κατάστασης στο εσωτερικό» ολόκληρης της χώρας. Μια τέτοια απόφαση ωστόσο διευρύνει τις εξουσίες του ισραηλινού στρατού. Μεταξύ άλλων του δίνει τη δυνατότητα να εκδίδει οδηγίες για τον κόσμο ενώ του επιτρέπει να απαγορεύει τις συγκεντρώσεις, να περιορίζει τις μελέτες και να εκδίδει «πρόσθετες οδηγίες όπου απαιτούνται για να σωθούν ζωές».

Αναφερόμενος στις επιθέσεις του Ισραήλ στη Βηρυτό, ο υπουργός Άμυνας Γιόαβ Γκαλάντ, είπε ότι ο ισραηλινός στρατός «συντρίβει» τις υποδομές της Χεζμπολάχ που έχτιζε επί δεκαετίες στον Λίβανο και ότι ο αρχηγός της τρομοκρατικής ομάδας, Χασάν Νασράλα, είναι τώρα μόνος. «Συντρίβουμε αυτό που η Χεζμπολάχ έχτιζε για 20 χρόνια. Ο Νασράλα παραμένει μόνος στο τιμόνι, ολόκληρες μονάδες της Δύναμης Ραντβάν τέθηκαν εκτός υπηρεσίας και δεκάδες χιλιάδες ρουκέτες καταστράφηκαν», είπε.