Διεθνή

Νόμιζαν ότι μιλούσαν με τον Μπραντ Πιτ, ήταν απατεώνες που τους άρπαξαν 325.000 ευρώ

Νόμιζαν ότι μιλούσαν με τον Μπραντ Πιτ, ήταν απατεώνες που τους άρπαξαν 325.000 ευρώ Φωτογραφία: EPA/ ALLISON DINNER
Είχαν κάνει τις δύο γυναίκες να πιστέψουν ότι ο Μπραντ Πιτ τους είχε υποσχεθεί να κάνουν σχέση.

Η ισπανική αστυνομία συνέλαβε πέντε άτομα τα οποία εξαπάτησαν δύο γυναίκες, που έχασαν 325.000 ευρώ πιστεύοντας ότι συνομιλούσαν στο διαδίκτυο με τον Μπραντ Πιτ.

Οι απατεώνες επικοινώνησαν με τις γυναίκες μέσω μιας ιστοσελίδας για θαυμαστές του ηθοποιού και τις έκαναν να πιστέψουν ότι «είχαν συναισθηματική σχέση μαζί του», σύμφωνα με ανακοίνωση της ισπανικής αστυνομίας.

Στη συνέχεια, υποδυόμενοι τον Μπραντ Πιτ, ενθάρρυναν τις γυναίκες να επενδύσουν σε ανύπαρκτα πρότζεκτ. Από τη μία απέσπασαν 175.000 ευρώ και η άλλη έχασε 150.000 ευρώ.

«Προκειμένου να παγιδεύσουν τα θύματά τους, είχαν μελετήσει τα social media τους και είχαν φτιάξει ένα ψυχολογικό προφίλ τους, ανακαλύπτοντας ότι αμφότερες οι γυναίκες ήταν ευάλωτες, τους έλειπε η στοργή και είχαν κατάθλιψη», ανέφερε η αστυνομία, γράφει ο Guardian.

Επίσης, τους έστελναν μηνύματα και emails «μέχρι να φτάσουν στο σημείο στο οποίο οι γυναίκες πίστευαν ότι συνομιλούσαν με τον ίδιο τον Μπραντ Πιτ, που τους υποσχέθηκε σχέση και κοινό μέλλον», σύμφωνα με τις αρχές.

Στα πέντε σπίτια που έκαναν έφοδο οι αστυνομικοί βρήκαν και κατάσχεσαν αρκετά κινητά τηλέφωνα, τραπεζικές κάρτες, δύο υπολογιστές και ένα ημερολόγιο, στο οποίο ήταν γραμμένες οι φράσεις που χρησιμοποιούσαν οι δράστες για να εξαπατήσουν τα θύματά τους.