Διεθνή

Νέος γύρος ισραηλινών βομβαρδισμών στον Λίβανο

Νέος γύρος ισραηλινών βομβαρδισμών στον Λίβανο
Μια μέρα μετά την πιο θανατηφόρα επίθεση στον Λίβανο εδώ και σχεδόν δύο δεκαετίες, οι IDF ξεκίνησαν νέο γύρο αεροπορικών επιδρομών στα ανατολικά.

Για δεύτερο 24ωρο το Τελ Αβίβ σφυροκοπά τον Λίβανο, ενώ δεκάδες χιλιάδες άμαχοι εγκαταλείπουν τα σπίτια τους.

«Οι εχθρικές αεροπορικές επιδρομές συνεχίστηκαν στο Μπααλμπέκ και τις γύρω περιοχές, με στόχο τη συνοικία Αλ-Ταλ Αλ-Αμπιάντ στη βόρεια είσοδο του Μπααλμπέκ, την πόλη Τάλια και τα περίχωρα του Σάμσταρ», ανέφερε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων του Λιβάνου.

Το NNA ανέφερε επίσης ότι το Ισραήλ χτύπησε μια γέφυρα στο νότιο Λίβανο. «Η Al-Mahmoudiya, κοντά στην Al-Aishiya στην περιοχή Jezzine, δέχεται αρκετές αεροπορικές επιδρομές, με στόχο κυρίως τη γέφυρα που χωρίζει τις περιοχές Jezzine και Marjeyoun».

Ο στρατός του Ισραήλ δήλωσε νωρίτερα την Τρίτη ότι έπληξε «δεκάδες» στόχους στον Λίβανο μετά την εκτόξευση πολλαπλών πυραύλων από τη Χεζμπολάχ.

Από την πλευρά της η ένοπλη οργάνωση ανακοίνωσε ότι εκτόξευσε ρουκέτες στο βόρειο Ισραήλ κατά τη διάρκεια της νύχτας, σημειώνοντας ότι έπληξε την αεροπορική βάση Ραμάτ Νταβίντ, το αεροδρόμιο Μεγκίντο και τη βάση Άμος, που βρίσκονται στην πόλη Αφάλα στο βόρειο Ισραήλ.