Διεθνή

Τον απήγαγαν όταν ήταν 6 ετών στην Καλιφόρνια, τον εντόπισαν μετά από 70 χρόνια

Τον απήγαγαν όταν ήταν 6 ετών στην Καλιφόρνια, τον εντόπισαν μετά από 70 χρόνια Φωτογραφία: O 79χρονος Luis Armando Albino (δεξία) ενώθηκε ξανά με τον αδελφό του Roger
Η επιμονή της ανιψιάς του, ήταν το σημείο κλειδί για να βρεθεί το παιδί που είχε απαχθεί από ένα πάρκο.

Ένας άνδρας στην Καλιφόρνια ενώθηκε ξανά με την οικογένειά του μετά τα 70 χρόνια. Τον είχαν απαγάγει όταν ήταν παιδί.

Ο Luis Armando Albino ήταν μόλις 6 ετών όταν μία γυναίκα τον απήγαγε σε ένα πάρκο όπου έπαιζε με τον μεγαλύτερο αδελφό του Roger, στο δυτικό Όκλαντ στις 21 Φεβρουαρίου του 1951.

Σύμφωνα με το CBS News, την έρευνα για τον εντοπισμό του έκανε η ανιψιά του Alida Alequin, χρησιμοποιώντας ένα τεστ που γίνεται online για το γενεαλογικό δέντρο. Για το τεστ χρησιμοποίησε παλιές φωτογραφίες και άρθρα εφημερίδων και κάπως έτσι ο άνδρας εντοπίστηκε στην Ανατολική Ακτή.

Οι προσπάθειές της έπαιξαν βασικό ρόλο στον εντοπισμό του θείου της, είπε ο επικεφαλής της αστυνομικής έρευνα, που συνέβαλε μαζί με το FBI και το υπουργείο Δικαιοσύνης, στο να βρεθεί ο θείος της.

«Ήταν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στο οποίο ήλπιζε η αστυνομία του Όκλαντ. Σε αυτό είναι αφιερωμένοι οι αστυνομικοί μας και γι’ αυτό πασχίζουν σε κάθε περίπτωση αγνοούμενου» είπαν οι αρχές στο People.

«Στις 18 Μαρτίου του 2024, μία γυναίκα επικοινώνησε με τον τμήμα αγνοουμένων του Όκλαντ και αναφέρθηκε στην πιθανή τοποθεσία και ταυτότητα του θείου της, Luis Albino, ο οποίος ήταν αγνοούμενος για πάνω από 70 χρόνια. Η γυναίκα είπε στους ερευνητές ότι τα αποτελέσματα του τεστ DNA έκανε online ταίριαζαν με ένα άτομο που θεωρείτο ότι ενδεχομένως να ήταν ο θείος της, ο οποίος είχε απαχθεί το 1951» είπε το αρμόδιο τμήμα αγνοουμένων του Όκλαντ.

Μετά την εξαφάνιση του Albino, οι τοπικές αρχές είχαν ξεκινήσει μία τεράστια έρευνα μαζί με την ακτοφυλακή και στρατιώτες από την τοπική βάση, είπε η αρμόδια υπηρεσία στο People.

Αυτό περιλάμβανε μία έρευνα στο San Francisco Bay και άλλες θαλάσσιες περιοχές της Καλιφόρνια. Παράλληλα ανακρίθηκε επανειλημμένα ο αδελφός του Roger Albino, για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες απήχθη ο αδελφός του σε ένα πάρκο από μία γυναίκα που φορούσε μπαντάνα.

Το πρώτο στοιχείο ότι ο Albino ίσως και να ήταν ζωντανός ήρθε μετά το τεστ DNA της Alequin, το οποίο έκαμε για πλάκα το 2020 και έδειξε ότι ταίριαζε κατά 22% με έναν άνδρα. Τον Φεβρουάριο, η ανιψιά του έψαξε ξανά και έκανε αντιπαραβολή με κάποια παλιά άρθρα από την εφημερίδα Oakland Tribune σχετικά με τον θείο της. Στη συνέχεια, επικοινώνησε με την αστυνομία και άνοιξε η υπόθεση για τον αγνοούμενο.

«Η ομοιότητα ήταν τόσο δυνατή: το πόσο πολύ έμοιαζε με τους άλλους θείους μου» είπε η Alequin στο KUTV.
«Μετά ήταν και μία φωτογραφία που έμοιαζε τόσο πολύ σαν τη γιαγιά μου, ανατρίχιασα και τότε είπα ότι κάτι συμβαίνει εδώ».

Στις 20 Ιουνίου, η αστυνομία είπε στην Alequin ότι ο Albino, που πλέον ήταν παππούς, συνταξιούχος πυροσβέστης και βετεράνος πεζοναύτης είχε εντοπιστεί στην Ανατολική Ακτή.

«Βαθιά μέσα στην καρδιά μου ήξερα ότι ήταν αυτός και όταν πήρα την επιβεβαίωση ξέσπασα φωνάζοντας ένα μεγάλο ΝΑΙ » είπε στο Mercury News. «Με το που έφυγαν οι ερευνητές αρχίσαμε να κλαίμε. Άρπαξα τα χέρια της μαμάς μου και της είπα: τον βρήκαμε» ήμουν εκστασιασμένη» είπε.
Η έρευνα ωστόσο για την απαγωγή του είναι ακόμα ανοιχτή.