Διεθνή

ΗΠΑ: Νέα δέσμη στρατιωτικής βοήθειας ύψους 8 δισ. δολ. στην Ουκρανία

ΗΠΑ: Νέα δέσμη στρατιωτικής βοήθειας ύψους 8 δισ. δολ. στην Ουκρανία Φωτογραφία: EPA/ PRESS SERVICE OF 24 MECHANIZED BRIGADE / HANDOUT
Η βοήθεια των ΗΠΑ αναμένεται να ανακοινωθεί την Πέμπτη.

Νέα δέσμη στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία αναμένεται να ανακοινώσουν οι ΗΠΑ, με το ποσό της βοήθειας να εκτιμάται στα 8 δισ. δολάρια σύμφωνα με δύο Αμερικανούς αξιωματούχους.

Για να διασφαλιστεί η βοήθεια αυτή η κυβέρνηση Μπάιντεν είχε κατεπείγουσες διαπραγματεύσεις με το Κογκρέσογια να μπορέσει να καταφέρει να αντλήσει έως και 5,6 δισεκατομμύρια δολάρια σε στρατιωτική βοήθεια για την Ουκρανία πριν από την 30ή Σεπτεμβρίου, ημερομηνία που ολοκληρώνεται το τρέχον οικονομικό έτος.

Την Πέμπτη αναμένεται να ανακοινωθεί ένα δεύτερο πακέτο που αφορά σε βοήθεια ύψους 2,4 δισ. δολαρίων στο πλαίσιο του προγράμματος Πρωτοβουλία Παροχής Βοήθειας για την Ασφάλεια της Ουκρανίας (Ukraine Security Assistance Initiative / USAI), το οποίο επιτρέπει στην κυβέρνηση των ΗΠΑ να αγοράσει όπλα για την Ουκρανία από εταιρείες, αντί να τα αντλήσει από αποθέματα του αμερικανικού στρατού.