Διεθνή

Ολυμπιονίκης κάνει ασυνήθιστη πρόταση σε κλέφτη που του πήρε το χρυσό μετάλλιο

Ολυμπιονίκης κάνει ασυνήθιστη πρόταση σε κλέφτη που του πήρε το χρυσό μετάλλιο Φωτογραφία: Zsolnai Péter / https://sportal.blikk.hu/
Ολυμπιονίκης υπόσχεται να κληροδοτήσει στον κλέφτη το μετάλλιο που του πήρε, με την προϋπόθεση να του το επιστρέψει...

Συντετριμμένος είναι ο Ούγγρος πρώην ξιφομάχος László Csongrádi από την κλοπή του χρυσού ολυμπιακού μεταλλίου του, προχωρώντας σε μια... ασυνήθιστη πρόταση προς τον κλέφτη: υπόσχεται να του το αφήσει στη διαθήκη του, αν του το επιστρέψει.

Ο 65χρονος Csongrádi κέρδισε το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο στο ομαδικό σπάθης ανδρών, στους θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 1988 στη Σεούλ.

Στις 10 Σπετεμβρίου κλέφτης μπήκε στο σπίτι του και το πήρε, ενώ ο Csongrádi κοιμόταν.

«Για δύο εβδομάδες δεν μπορώ να ηρεμήσω και να είμαι χαρούμενος, επειδή όλα μου θυμίζουν το κλεμμένο χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο», δήλωσε ο Csongrádi στην ιστοσελίδα Sportal της Ουγγαρίας.

«Θα έδινα τα πάντα στον ένοχο, αλλά θέλω να επιστρέψει το αντικείμενο που δεν σημαίνει τίποτα γι' αυτόν. Ας το ρίξει το στο γραμματοκιβώτιο και αν θέλει, δεν θα το αφήσω σε μουσείο στη διαθήκη μου, θα του το κληροδοτήσω».

«Ο κλέφτης άγγιξε πολλά πράγματα, πολλά δακτυλικά αποτυπώματα έμειναν πίσω του, αλλά δεν υπάρχει τίποτα που να τον ταυτοποιεί. Δεν ξέρω τι να κάνω για να του περάσω το μήνυμα: Δεν θέλω να του κάνω κακό... μπορείς να διαπραγματευτείς μαζί μου».

«Θα μπορούσε να είχε πάρει και άλλα σημαντικά πράγματα, αλλά για κάποιο λόγο το μετάλλιο ήταν το μόνο που τον ενδιέφερε», πρόσθεσε.

Με πληροφορίες από CNN

NETWORK