Διεθνή

Το Ισραήλ βομβαρδίζει ξανά την Βηρυτό

Το Ισραήλ βομβαρδίζει ξανά την Βηρυτό
Το Reuters κάνει λόγο για «μια μεγάλη έκρηξη» που ακούστηκε στα νότια προάστια της Βηρυτού το μεσημέρι της Πέμπτης.

Το Τελ Αβίβ ανακοίνωσε το μεσημέρι της Πέμπτης πως «οι IDF διεξάγουν αυτή τη στιγμή στοχευμένες επιθέσεις στη Βηρυτό».

Σε εικόνες που δημοσίευσε το ραδιόφωνο του ισραηλινού στρατού φαίνεται λευκός καπνός σε πυκνοκατοικημένη περιοχή της λιβανέζικης πρωτεύουσας.

{https://x.com/thisislebnews/status/1839280015671783613}

{https://x.com/GLZRadio/status/1839278795271946597}

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν ισραηλινά ΜΜΕ - επικαλούμενα πηγές του υπουργείου Άμυνας - στόχος της ισραηλινής αεροπορικής επιδρομής στη Βηρυτό είναι ο επικεφαλής των αεροπορικών δυνάμεων της Χεζμπολάχ/

{https://x.com/Bk_Hanas/status/1839279120955457909}

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα σήμερα το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού απέκλεισε την πρόταση κατάπαυσης πυρός διάρκειας 21 ημερών - που συνυπογράφουν οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Αυστραλία, ο Καναδάς, η Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και η Ιαπωνία, η Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Κατάρ.

«Οι ειδήσεις για κατάπαυση του πυρός - δεν είναι αληθινές. Πρόκειται για αμερικανο-γαλλική πρόταση, στην οποία ο πρωθυπουργός δεν απάντησε καν». Αντίθετα, «ο πρωθυπουργός έδωσε εντολή στις IDF να συνεχίσουν με αμείωτη ένταση τις μάχες».

Από την πλευρά του, ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Ισραέλ Κατζ απέκλεισε το ενδεχόμενο το Ισραήλ να αποδεχθεί την προτεινόμενη από τις ΗΠΑ και τη Γαλλία εκεχειρία στον Λίβανο.

Σε μήνυμά του που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Κατζ δήλωσε χαρακτηριστικά: «Δεν θα υπάρξει κατάπαυση του πυρός στα βόρεια. Θα συνεχίσουμε να πολεμάμε κατά της τρομοκρατικής οργάνωσης Χεζμπολάχ με όλες μας τις δυνάμεις μέχρι τη νίκη και την ασφαλή επιστροφή των κατοίκων του βορρά στα σπίτια τους».