Διεθνή

Λίβανος: Το Ισραήλ ενέκρινε νέα «επιθετική δραστηριότητα» των IDF κατά της Χεζμπολάχ

Λίβανος: Το Ισραήλ ενέκρινε νέα «επιθετική δραστηριότητα» των IDF κατά της Χεζμπολάχ Φωτογραφία: Χ
Απειλές αποχώρησης από τον κυβερνητικό σχηματισμό αν συμφωνηθεί κατάπαυση του πυρός με τη Χεζμπολάχ.

Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Γιόαβ Γκάλαντ ενέκρινε τη «συνεχιζόμενη επιθετική δραστηριότητα των IDF» κατά της Χεζμπολάχ στον Λίβανο, σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση από το γραφείο του.

Ο Γκάλαντ, συναντήθηκε με τον αρχηγό του γενικού επιτελείου στρατού του Ισραήλ, Χέρζι Χαλέβι, και άλλους υψηλόβαθμους αξιωματούχους της χώρας, προκειμένου να εγκρίνουν από κοινού τη συνέχιση των στρατιωτικών επιθέσεων στον Λίβανο.

Οι Times of Israel μετέδωσαν πως κατά τη διάρκεια της συνάντησης παρακολούθησαν τις ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στα νότια περίχωρα της Βηρυτού, που εικάζεται ότι είχαν στόχο υψηλόβαθμο αξιωματούχο της Χεζμπολάχ.

Σε ανάρτησή του ο Γκαλάντ στα social media έκανε λόγω για συνέχιση των επιθέσεων με σκοπό «την εξάλειψη των τρομοκρατών της Χεζμπολάχ και την καταστροφή των πυραύλων».

{https://twitter.com/yoavgallant/status/1839292762975310155}

Απειλές αποχώρησης από την κυβέρνηση Νετανιάχου

Την ίδια ώρα ο υπουργός ασφαλείας Ben-Gvir είπε ότι το κόμμα του θα αποχωρήσει από τον κυβερνητικό συνασπισμό του Νετανιάχοου αν συμφωνήσει σε κατάπαυση του πυρός με τη Χεζμπολάχ.

Τα ισραηλινά Μέσα μεταδίδουν ότι ο Itamar Ben-Gvir και η ομάδα του θα καταψηφίσει μια ενδεχόμενη προσωρινή κατάπαυση του πυρός που συμφωνήσει ο Μπενιαμίν Νετανιάχου.

 

NETWORK