Διεθνή

Νετανιάχου: Απειλές κατά του Ιράν από το βήμα του ΟΗΕ - Σόου με χάρτες, «κατάρες» και ευλογίες

Νετανιάχου: Απειλές κατά του Ιράν από το βήμα του ΟΗΕ - Σόου με χάρτες, «κατάρες» και ευλογίες Φωτογραφία: EPA/ SARAH YENESEL
Ο Νετανιάχου επέκρινε τα Ηνωμένα Έθνη αποκαλώντας τον οργανισμό «βάλτο αντισημιτικής χολής».

«Κερδίζουμε» είπε ο Μπενιαμίν Νετανιάχου από το βήμα του ΟΗΕ, όπου διεξάγεται η 79η Γενική Συνέλευση πριν εξαπολύσει απειλές και επιθέσεις προς όποιον είναι αντίθετος με το Ισραήλ.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός εξαπέλυσε απειλές και κατά του Ιράν προειδοποιώντας πως δεν υπάρχει μέρος στο Ιράν που να μην μπορεί να φτάσει το Ισραήλ και αυτό ισχύει για όλη τη Μέση Ανατολή. Ανακήρυξε την νίκη του Ισραήλ στις στρατιωτικές επιχειρήσεις λέγοντας πως «Κερδίζουμε».

Ο Νετανιάχου δεν αρκέστηκε στα λόγια καθώς έβγαλε και χάρτη που κατονόμασε ως «κατάρα» της ιρανική επιρροής και έναν δεύτερο που τον χαρακτήρισε ως ευλογία. «Πρέπει να γίνουν τα πάντα για να διασφαλίσουμε ότι το Ιράν δεν θα πάρει πυρηνικά όπλα», είπε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός.

Διαμήνυσε ότι η χώρα του δεν θα ηρεμήσει ώσπου να επιστρέψουν και οι τελευταίοι όμηροι της Χαμάς ενώ μίλησε για «κατάρα» αναφερόμενος στην 7η Οκτωβρίου, και τις φρικαλεότητες που έγιναν στο Ισραήλ.

Πρόσθεσε ότι δεν είχε σκοπό να έρθει στην γενική Συνέλευση του ΟΗΕ αλλά άλλαξε γνώμη όταν άρχισαν να εντείνονται τα «ψέματα και οι συκοφαντίες για το Ισραήλ, αποφάσισε να βάλει τα πράγματα στη θέση τους.

«Το Ισραήλ αναζητά την ειρήνη, το Ισραήλ ποθεί την ειρήνη» είπε και πρόσθεσε πως η χώρα πρέπει να υπερασπιστεί τον εαυτό της απέναντι στους «θηρειώδεις δολοφόνους. Η Χαμάς πρέπει να φύγει» είπε μεταξύ άλλων ο Νετανιάχου και υπεραμύνθηκε των δράσεων του ισραηλινού στρατού λέγοντας πως «Κανένας στρατός δεν έχει κάνει αυτό που έκανε το Ισραήλ για να περιορίσει τις απώλειες πολιτών: ρίξαμε φέιγ βολά, στείλαμε μηνύματα σε κινητά, κάναμε τηλεφωνήματα σε εκατομμύρια για να διασφαλίσουμε ότι οι Παλαιστίνιοι θα απομακρυνθούν από το κακό» είπε.

Παράλληλα υπογράμμισε την ανάγκη να επιτευχθεί ειρήνη με την Σαουδική Αραβία ενώ αναφερόμενος στη Χεζμπολάχ, είπε ότι μέλη της έχουν δολοφονήσει κατοίκους σε διάφορες χώρες και έχουν επιτεθεί στο Ισραήλ απροκάλυπτα.

{https://twitter.com/MrSinha_/status/1839675963635826810}

Αποχωρήσεις κατά την ομιλία Νετανιάχου

Η ομιλία Νετανιάχου προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις όσων παραβρίσκονταν στην αίθουσα του ΟΗΕ. Αρκετοί ήταν οι αξιωματούχοι που άρχισαν να αποχωρούν ο ένας μετά τον άλλον.

Ο Νετανιάχου επέκρινε τα Ηνωμένα Έθνη αποκαλώντας τον οργανισμό «βάλτο αντισημιτικής χολής». «Ώσπου το Ισραήλ, όπου το εβραϊκό κράτος, να αντιμετωπιστεί σαν όλα τα άλλα έθνη, ώσπου αυτός ο βάλτος αντισημιτικής χολής να αποστραγγιστεί, τα Ηνωμένα Έθνη θα θεωρούνται από τους δίκαιους ανθρώπους παντού, ως τίποτα παραπάνω μια φάρσα προς περιφρόνηση».

{https://twitter.com/AmichaiStein1/status/1839663711054713173}

{https://twitter.com/ShamaJunejo/status/1839678306754420998}

{https://twitter.com/BarakRavid/status/1839663330815881528}