Διεθνή

Βρετανία: Φύγετε αμέσως από τον Λίβανο - Οδηγία από το ΥΠΕΞ

Βρετανία: Φύγετε αμέσως από τον Λίβανο - Οδηγία από το ΥΠΕΞ Φωτογραφία: EPA/WAEL HAMZEH
Το βρετανικό ΥΠΕΞ καλεί τους Βρετανούς πολίτες που μένουν στον Λίβανο να πάρουν την επόμενη πτήση, μετά την ισραηλινή επίθεση στη Βηρυτό.

Το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε επείγουσα οδηγία για τους Βρετανούς που βρίσκονται στον Λίβανο να φύγουν αμέσως από τη χώρα, μετά το χτύπημα του Ισραήλ στο αρχηγείο της Χεζμπολάχ στη Βηρυτό.

«Θα πρέπει να πάρετε την επόμενη διαθέσιμη πτήση», ανέφερε το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών προσθέτοντας ότι μεριμνά για να «αυξήσει τη χωρητικότητα και να εξασφαλίσει θέσεις» σε εμπορικές πτήσεις εκτός Λιβάνου.

Το Υπουργείο Εξωτερικών ζήτησε επίσης από τους Βρετανούς πολίτες που ζουν στον Λίβανο να εγγραφούν στην πλατφόρμα του υπουργείου ώστε να ενημερώνονται για τις οι τελευταίες πληροφορίες.

{https://twitter.com/FCDOGovUK/status/1839731478340436471}

Η επίθεση του Ισραήλ - Στόχος ο Νασράλα

Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα ήταν ο στόχος του ισραηλινού χτυπήματος στη Βηρυτό. Οι μέχρι τώρα πληροφορίες αναφέρουν ότι οι Ισραηλινοί χρησιμοποίησαν βόμβες που διαπέρασαν το κτίριο που στεγάζεται το αρχηγείο της Χεζμπολάχ.

Οι IDF ισχυρίστηκαν ότι στόχος τους ήταν η κεντρική διοίκηση της Χεζμπολάχ στα νότια προάστια της Βηρυτού. Πηγή κοντά στη Χεζμπολάχ είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι το χτύπημα του Ισραηλινού Στρατού στη Βηρυτό ισοπέδωσε έξι κτίρια ενώ μέχρι στιγμής το υπουργείο Υγείας ου Λιβάνου κάνει λόγο για 2 νεκρούς και 75 τραυματίες ενώ ο αριθμός αναμένεται να αυξηθεί καθώς υπάρχουν αρκετοί εγκλωβισμένοι κάτω από τα συντρίμμια.