Διεθνή

Τηλεφωνική επικοινωνία Μακρόν – Νετανιάχου: Συμφωνούν πως «διαφωνούν»

Τηλεφωνική επικοινωνία Μακρόν – Νετανιάχου: Συμφωνούν πως «διαφωνούν» Φωτογραφία: EPA/ CHRISTOPHE ENA / POOL
Μακρόν και Νετανιάχου αποδέχτηκαν μία απόκλιση στην οπτική που έχουν σε ό,τι αφορά στα όσα συμβαίνουν στην Μέση Ανατολή.

Συμφώνησαν πως «διαφωνούν» ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν.

Οι δύο πλευρές ανακοίνωσαν ότι είχαν μία «ειλικρινή» τηλεφωνική επικοινωνία. Και οι δύο σύμφωνα με πληροφορίες από τα διεθνή Μέσα, αποδέχτηκαν μία απόκλιση στην οπτική που έχουν σε ό,τι αφορά στα όσα συμβαίνουν στην Μέση Ανατολή. Παράλληλα, εξέφρασαν την αμοιβαία επιθυμία τους, να καταλάβει ο ένας τον άλλον, ανέφερε το γραφείο ου Γάλλου προέδρου.

«Η δέσμευση της Γαλλίας για την ασφάλεια του Ισραήλ είναι ακλόνητη» φέρεται να είπε ο Μακρόν στον Νετανιάχου.

Ωστόσο σε ό,τι αφορά στο μείζον ζήτημα που έχει προκαλέσει ένταση στις σχέσεις τους, ο Εμανουέλ Μακρόν πρόσθεσε πως οι παραδόσεις όπλων, η παράταση του πολέμου στη Γάζα και η επέκτασή του στον Λίβανο, δεν θα παράσχει ασφάλεια ούτε για τους Ισραηλινούς ούτε και για τους κατοίκους των άλλων εθνών της περιοχής.

Η πλευρά Νετανιάχου δήλωσε πως οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να διατηρήσουν τον διάλογο μεταξύ τους κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Γάλλου ΥΠΕΞ στο Ισραήλ τη Δευτέρα.