Διεθνή

Βενετία: Αυξάνεται στα 10 ευρώ το εισιτήριο για τους τουρίστες, σε ισχύ για περισσότερες ημέρες

Βενετία: Αυξάνεται στα 10 ευρώ το εισιτήριο για τους τουρίστες, σε ισχύ για περισσότερες ημέρες Φωτογραφία: UNSPLASH
Επεκτείνεται το μέτρο για την αντιμετώπιση του υπερτουρισμού στη Βενετία - Οι ημέρες και οι ώρες.

Οι αρχές της Βενετίας θα επεκτείνουν το 2025 το μέτρο που εφαρμόστηκε πιλοτικά φέτος, το οποίο προβλέπει εισιτήριο για τους επισκέπτες που δεν διανυκτερεύουν στην πόλη.

Φέτος ξεκίνησε δοκιμαστικά το μέτρο το οποίο προέβλεπε εισιτήριο αξίας 5 ευρώ για τουρίστες που επισκέπτονται αυθημερόν την πόλη. Το μέτρο εφαρμόστηκε για 29 ημέρες, κατά κύριο λόγο Σαββατοκύριακα και αργίες που αναμένονταν κοσμοσυρροή.

Το 2025 το μέτρο θα επεκταθεί και θα ισχύσει 54 ημέρες, ανακοίνωσε ο δήμαρχος Βενετίας, Λουίτζι Μπρουνιάρο. «Του χρόνου θα ξεκινήσει στις 18 Απριλίου και θα είναι σε ισχύ για 54 ημέρες», έγραψε σε ανάρτηση στα social media.

Οι τουρίστες που κλείνουν την επίσκεψή τους τουλάχιστον τέσσερις ημέρες νωρίτερα θα συνεχίσουν να πληρώνουν 5 ευρώ. Όμως, για όσους κάνουν κράτηση την τελευταία στιγμή το εισιτήριο θα διπλασιαστεί στα 10 ευρώ.

Το εισιτήριο ισχύει για τις επισκέψεις από τις 08:30 έως τις 16:00, από τις 18 Απριλίου έως τις 27 Απριλίου, για τις εξής ημέρες:

ΒΕΝΕΤΙΑ

Αυτό είναι το πρώτο βήμα για τη διαχείριση των τουριστικών ροών, επεσήμανε ο δήμαρχος, ο οποίος επιμένει πως στόχος του μέτρου είναι οι τουρίστες να επιλέγουν ημέρες με λιγότερη κίνηση για να επισκεφθούν τη Βενετία.

Πάντως, οι επικριτές του μέτρου σχολιάζουν ότι αυτό δεν αποθαρρύνει τους τουρίστες. Υπενθυμίζεται ότι η UNESCO έχει προειδοποιήσει ότι θα βάλει τη Βενετία στη λίστα με τις απειλούμενες περιοχές, αν οι τοπικές αρχές δεν κάνουν περισσότερα για να αντιμετωπίσουν τον υπερτουρισμό.