Διεθνή

Έκτακτο δελτίο καιρού της ΕΜΥ Σε ετοιμότητα η πολιτική προστασία Χανίων

Έκτακτο δελτίο καιρού της ΕΜΥ Σε ετοιμότητα η πολιτική προστασία Χανίων
Έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ Σε ετοιμότητα η πολιτική προστασία ΧανίωνΑπό το Αυτοτελές Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Χανίων επισημαίνεται προς τους πολίτες το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης των καιρικών φαινομένων, που εξέδωσε η ΕΜΥ , για επιδείνωση του καιρού κατά τη διέλευση ψυχρού μετώπου, με βροχές και καταιγίδες, οι οποίες κατά τόπους θα είναι ισχυρές.

Σοβαρή επιδείνωση αναμένεται από τις απογευματινές ώρες της Κυριακής (08-02-2015), με κύρια χαρακτηριστικά τις κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις, τους βόρειους ανέμους, που η ένταση τους θα φθάνει τα 8 με 9 και πρόσκαιρα στο Αιγαίο τα 10 μποφώρ, τη σημαντική πτώση της θερμοκρασίας (8 με 10 βαθμούς) και τις κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

Οι αρμόδιες Υπηρεσίες του Δήμου Χανίων βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την πιθανή εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Ακολούθως, συνιστάται στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους, που προέρχονται από την εκδήλωση των καιρικών φαινομένων.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τα ακραία καιρικά φαινόμενα, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση, www.civilprotection.gr. Τηλ. Επικοινωνίας με Γραφείο Πολιτικής Προστασίας Δήμου Χανίων: 2821 3 41681, Πυροσβεστικός Σταθμός Δήμου Χανίων: 2821 3  41799.