Διεθνή

ΕΚΕΤΑ: Διευκρινήσεις για τους εταίρους που συμμετέχουν στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Satisfastory

ΕΚΕΤΑ: Διευκρινήσεις για τους εταίρους που συμμετέχουν στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Satisfastory
ΕΚΕΤΑ: Διευκρινήσεις για τους εταίρους που συμμετέχουν στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Satisfastory Atlantis Engineering και όχι Atlantis Α.Ε., είναι η σωστή ονομασία της ελληνικής εταιρείας που μετέχει -ως εταίρος- σε ένα νέο ερευνητικό έργο που χρηματοδοτείται από την Ε.Ε., όπως επισημαίνει το Εθνικό Κέντρο Ερευνας & Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ).

Με σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το ΕΚΕΤΑ διορθώνει τη λανθασμένη διατύπωση που φιλοξένησε στο προηγούμενο Δελτίο Τύπου του, εξηγώντας ότι: “Στο Δελτίο Τύπου για το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Satisfastory, που εστάλη από το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης στις 12/2, εκ παραδρομής αναφέρθηκε λάθος το όνομα ενός εκ των εταίρων του έργου. Πιο συγκεκριμένα αντί για Atlantis Engineering, που είναι η σωστή ονομασία, αναφέρθηκε Atlantis A.E.”.

Υπενθυμίζεται ότι το έργο SatisFactory είναι ένα νέο τριετές ερευνητικό έργο, χρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλαίσιο του προγράμματος HORIZON2020 και ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2015, με συντονιστή το Ινστιτούτο Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΙΠΤΗΛ) του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ). Το έργο φιλοδοξεί να αναπτύξει καινοτόμες τεχνικές μετάδοσης της γνώσης/εμπειρίας, καθώς και φορητές συσκευές (π.χ. γυαλιά) για την ενίσχυση της καινοτομίας, της παραγωγικότητας και τον προγραμματισμό των εργασιών στις γραμμές παραγωγής των εργοστασίων, εμπλουτίζοντας παράλληλα την ευελιξία τους, μέσω της υποστήριξης των αλληλεπιδράσεων των εργαζομένων.

Το έργο SatisFactory χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλαίσιο του προγράμματος HORIZON2020 και συντονίζεται από το Ινστιτούτο Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΙΠΤΗΛ) του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ) στη Θεσσαλονίκη. Στην κοινοπραξία του έργου συμμετέχουν ερευνητές από επιστημονικούς φορείς και εταιρείες της Ελλάδας, της Γερμανίας, της Ιταλίας, της Ελβετίας και της Γαλλίας