Διεθνή

Γεγονός τα σούπερ μάρκετ αποκλειστικά με ληγμένα τρόφιμα

Γεγονός τα σούπερ μάρκετ αποκλειστικά με ληγμένα τρόφιμα Γεγονός τα σούπερ μάρκετ αποκλειστικά με ληγμένα τρόφιμα
Άνοιξε στη Δανία το πρώτο σούπερ μάρκετ που πουλάει αποκλειστικά ληγμένα τρόφιμα και αναμένεται σύντομα να επεκταθεί το φαινόμενο και στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Το κατάστημα με την ονομασία WeFood σκοπεύει να συνεισφέρει στην καταπολέμηση της σπατάλης τροφίμων στη χώρα, δημιουργώντας μια αγορά για τα ληγμένα τρόφιμα και τα αγαθά με φθαρμένες συσκευασίες. Τα προϊόντα αυτά πωλούνται σε πρόθυμους αγοραστές σε χαμηλές τιμές, αντί να καταλήγουν στα σκουπίδια.

Πάνω από 1,3 δισ. τόνοι τροφίμων χάνονται κάθε χρόνο, ισοδύναμοι με το ένα τρίτο όλων των τροφίμων που παράγονται σε όλον τον κόσμο.

Στο WeFood, οι τιμές βρίσκονται έως και 50%  κάτω από την τιμή λιανικής πώλησης, αν και το κατάστημα δεν απευθύνεται μόνο σε πελάτες με χαμηλή αγοραστική δύναμη.

«Το WeFood είναι το πρώτο σούπερ μάρκετ του είδους του στη Δανία, και έχει στόχο όχι μόνο καταναλωτές χαμηλού εισοδήματος, αλλά όποιον ανησυχεί για την ποσότητα των αποβλήτων τροφίμων που παράγονται σε αυτή τη χώρα», δήλωσε ο Περ Πιέρε από την ΜΚΟ DanChurch Aid, η οποία βρίσκεται πίσω από το εγχείρημα.