Διεθνή

Μέρκελ: Η Ελλάδα χρειάζεται βοήθεια και θα την πάρει

Μέρκελ: Η Ελλάδα χρειάζεται βοήθεια και θα την πάρει Μέρκελ: Η Ελλάδα χρειάζεται βοήθεια και θα την πάρει
Η Γερμανίδα καγκελάριος στρέφεται κατά της Αυστρίας και των χωρών του βαλκανικού διαδρόμου για τον εγκλωβισμό των προσφύγων στην Ελλάδα.

Σε συνέντευξή της στο κυριακάτικο φύλλο της εφημερίδας Bild, η γερμανίδα καγκελάριος περιγράφει τις προσπάθειες της χώρας της για επιτυχημένη ενσωμάτωση των προσφύγων, διαλύει φόβους πως η κυβέρνηση θα ρίξει το βάρος στην προσφυγική κρίση και θα αμελήσει τις επενδύσεις στο εσωτερικό και σκιαγραφεί τους στόχους της πολυαναμενόμενης συνάντησης των 28 με την Τουρκία στις Βρυξέλλες.

Μιλώντας για την "συσσώρευση" προσφύγων στα Ελληνοσκοπιανά σύνορα,τις δραματικές εικόνες που προβάλλονται αλλά και αν θα πρέπει πλέον να συνηθίσουμε τέτοιες εικόνες δήλωσε:

«Σε καμιά περίπτωση». «Στην πραγματικότητα μέχρι τέλος του 2015 η Ελλάδα θα έπρεπε να είχε ετοιμάσει 50.000 θέσεις φιλοξενίας για τους πρόσφυγες» επισημαίνει. «Τώρα θα πρέπει να καλύψει το ταχύτερο δυνατόν αυτήν την καθυστέρηση και η ελληνική κυβέρνηση να νοιαστεί για τη δημιουργία αξιοπρεπών καταλυμάτων.

Από τις συζητήσεις μου με τον πρωθυπουργό Τσίπρα γνωρίζω, ότι και εκείνος το ίδιο θέλει, αλλά χρειάζεται τη βοήθειά μας, και γι αυτό η ΕΕ πρέπει - και θα το κάνει - να την βοηθήσει με αλληλεγγύη».

Επίσης δεν φείδεται επικρίσεων προς την κατεύθυνση της Αυστρίας και των χωρών στον βαλκανικό διάδρομο για τη «μονομερή» απόφασή τους να κλείσουν τα εθνικά σύνορα, «που δυστυχώς επιβάρυναν τον εταίρο μας και χώρα του Σένγκεν, την Ελλάδα».