Life

Τελικά τι χρώμα έχει ο καλός ταραμάς; Το απλό και γρήγορο τεστ για τη σωστή επιλογή

Τελικά τι χρώμα έχει ο καλός ταραμάς; Το απλό και γρήγορο τεστ για τη σωστή επιλογή
Πολλά έχουν ειπωθεί για το χρώμα του ταραμά, αλλά τελικά τι ισχύει;

Στο εμπόριο θα βρούμε τον υπόλευκο, ελάχιστα κίτρινο ή αχνά πορτοκαλί ταραμά που γενικά ονομάζουμε «λευκό» και αυτόν σε διάφορες αποχρώσεις του ροζ.

Το φυσικό χρώμα του ταραμά, ωστόσο, είναι το υπόλευκο. Tο ροζ προέκυψε όταν, πριν από αρκετές δεκαετίες, άρχισαν να χρησιμοποιούν χρωστικές ουσίες για να το ομογενοποιήσουν και να τον κάνουν πιο ελκυστικό στους καταναλωτές.

Τότε το εύρημα πέτυχε εμπορικά, αλλά τα τελευταία χρόνια οι απόψεις.... έχουν αλλάξει και ο καλής ποιότητας ταραμάς είναι συνυφασμένος με το λευκό χρώμα!

Γενικώς, ο καλός ταραμάς έχει λευκό χρώμα που υποδεικνύει ότι δεν υπάρχουν προσμείξεις, όμως δεν ισχύει και το αντίθετο, δηλαδή κάθε λευκός ταραμάς δεν είναι καλός ή καλύτερος.

Υπάρχουν διάφορα στοιχεία που επηρεάζουν την ποιότητά του, όμως δεν εντοπίζονται πάντα εύκολα. Σημασία, μάλιστα, έχει και το ψάρι από το οποίο προέρχεται.

Κάποτε πηγή του ήταν ο κέφαλος ή ο κυπρίνος, ενώ τώρα υπάρχουν παραγωγοί που προμηθεύουν την αγορά με αυγά κυρίως από μπακαλιάρους.

Το απλό και γρήγορο τεστ

Καθώς δεν είναι εύκολο να αξιολογήσετε στα γρήγορα την ποιότητα ενός ταραμά όταν τον αγοράζετε, το πιο απλό και γρήγορο τεστ είναι αυτό της μυρωδιάς!

Έτσι μπορείτε να δείτε αν το προϊόν είναι πολυκαιρισμένο ή όχι.

Σημαντικό, βέβεια, είναι να έχετε δουλέψει το προϊόν του παραγωγού που αγοράζετε, ώστε να έχετε δοκιμάσει πώς αντιδρά στην πράξη.