Life

Φοιτητικό σπίτι: Όλα όσα θα χρειαστείς για να νιώσεις σαν το σπίτι σου!

Φοιτητικό σπίτι: Όλα όσα θα χρειαστείς για να νιώσεις σαν το σπίτι σου!
Πώς να διαμορφώσεις το φοιτητικό σου σπίτι όπως το έχεις ονειρευτεί, εύκολα και οικονομικά.

Επιτέλους φοιτητής! Μετά από αρκετό αγώνα και διάβασμα κατάφερες να περάσεις στη σχολή που ονειρευόσουν. Μια υπέροχη περίοδος ξεδιπλώνεται μπροστά σου, με νέες γνωριμίες και καινούριες εμπειρίες, και για πρώτη φορά, μακριά από τη θαλπωρή του πατρικού σου.

Η μετακόμιση σε φοιτητικό σπίτι είναι ένα από τα πιο συναρπαστικά βήματα στη φοιτητική σου ζωή. Η αίσθηση ανεξαρτησίας και ενθουσιασμού είναι μοναδική, αλλά μπορεί να συνοδεύεται και από κάποιες ανησυχίες, ειδικά όταν αναρωτιέσαι: "Τι πραγματικά χρειάζομαι για να φτιάξω το σπίτι μου;".

Μην ανησυχείς! Είμαστε εδώ για να σου δώσουμε μερικές συμβουλές ώστε να έχεις όλα όσα θα χρειαστείς και να νιώσεις άνετα από την πρώτη κιόλας μέρα.

Το να διαμορφώσεις το σπίτι σου με τον τρόπο που το έχεις ονειρευτεί δεν χρειάζεται να είναι ακριβό ή χρονοβόρο. Με μερικές έξυπνες λύσεις και δημιουργικές ιδέες, μπορείς να κάνεις το φοιτητικό σου σπίτι να μοιάζει ζεστό, στιλάτο και, το πιο σημαντικό, μοναδικά δικό σου. Ας δούμε λοιπόν πώς μπορείς να το πετύχεις εύκολα και οικονομικά:

Στιγμές χαράς και άνεσης

Αν κάπου θα περνάς τον περισσότερο μέρος της φοιτητικής σου ζωής αυτό είναι το σαλόνι σου! Είτε διαβάζοντας για την εξεταστική, είτε περνώντας χρόνο με τους συμφοιτητές σου, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα χρειαστείς έναν άνετο και ανθεκτικό καναπέ, που ιδανικά μετατρέπεται σε κρεβάτι για να φιλοξενείς τους φίλους σου.

239478_9834a.jpg

Μπορείς να προσθέσεις μια πολυθρόνα ή μερικά πουφ, και σίγουρα ένα τραπεζάκι σαλονιού για τις βραδιές με επιτραπέζια. Εναλλακτικά, μικρά πλαϊνά τραπεζάκια μπορούν να εξυπηρετήσουν την ίδια λειτουργία χωρίς να πιάνουν πολύ χώρο.

Πρόσθεσε χρώμα και στιλ μέσα από υφάσματα όπως μαξιλάρια, κουρτίνες και χαλιά και δημιούργησε εύκολα και οικονομικά ένα χαλαρωτικό περιβάλλον. Επίλεξε μια βιβλιοθήκη που θα χωράει όλα σου τα συγγράμματα -πίστεψε μας, είναι πολλά!- και πρόσθεσε μερικά φυτά για να κάνεις το χώρο ακόμα πιο ζεστό και φιλόξενο.

245965_2ef6e.jpg

Είτε τρως γρήγορα πρωινό πριν φύγεις για μάθημα είτε μαγειρεύεις για την παρέα σου, ένα μικρό τραπέζι με μερικές καρέκλες είναι απαραίτητα. Δεν χρειάζεται να είναι κάτι μεγάλο ή πολυτελές, αλλά θα σου προσφέρει έναν ευχάριστο χώρο για φαγητό και χαλάρωση.

246156_ea248.jpg

Ένας άνετος χώρος για εργασίες και διάβασμα

Εφόσον θα περνάς πολύ χρόνο διαβάζοντας στο σπίτι, το γραφείο που θα επιλέξεις είναι σημαντικό να είναι πρακτικό και άνετο, και να χωράει το laptop σου, τα βιβλία σου και όλα τα υλικά μελέτης που θα χρειαστείς.

178827_6e67c.jpg

Αν ο χώρος σου είναι μικρός, προτίμησε ένα μικρό γραφείο και μια ανατομική καρέκλα ή καρέκλα gamer, για τις ώρες που θα αφιερώνεις στις εργασίες και το διάβασμα.

239515_963b1.jpg

Πρόσθεσε ένα καλό φωτιστικό και διακοσμητικά στοιχεία, όπως πίνακες ή ένα bulletin board για να οργανώσεις τις σημειώσεις σου.

239506_93aea.jpg

Άνετος και ξεκούραστος ύπνος

Η ζωή ενός φοιτητή μπορεί να είναι γεμάτη ενέργεια και δράση, αλλά θα χρειαστείς και ώρες ξεκούρασης.

239287_18752.jpg

Το κρεβάτι σου θα γίνει ο απόλυτος σύμμαχος στις δύσκολες μέρες που θα θες απλά να χαλαρώσεις. Βρες ένα καλό στρώμα που να στηρίζει σωστά την πλάτη σου και, αν είναι δυνατόν, ένα κρεβάτι με αποθηκευτικό χώρο από κάτω για να εξοικονομήσεις χώρο. Διάλεξε σεντόνια και παπλωματοθήκες σε μοντέρνα σχέδια και voila, το δωμάτιο των ονείρων σου γίνεται πραγματικότητα!

Ιδανική ατμόσφαιρα σε όλο το σπίτι

Ο κατάλληλος φωτισμός μπορεί να αλλάξει εντελώς την αίσθηση του χώρου. Επένδυσε σε μια καλή λάμπα γραφείου για τη μελέτη και πρόσθεσε μερικά διακοσμητικά φωτιστικά για να δημιουργήσεις ζεστή ατμόσφαιρα όταν χαλαρώνεις.

Μικρές λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά

Ορισμένα μικρά αντικείμενα μπορεί να μη φαίνονται απαραίτητα στην αρχή, αλλά σίγουρα θα κάνουν τη ζωή σου πιο άνετη. Ένα ρολόι, ένας καθρέπτης και μερικές κρεμάστρες για τα ρούχα είναι μερικά πράγματα που θα κάνουν τη διαφορά.

239021_2ab9c.jpg

Οργάνωσε τον χώρο με έξυπνες λύσεις

Τα φοιτητικά σπίτια έχουν συχνά περιορισμένο χώρο, γι' αυτό η σωστή οργάνωση είναι το παν. Εκμεταλλεύσου τα διαθέσιμα ντουλάπια και πρόσθεσε κουτιά αποθήκευσης ή καλάθια κάτω από το κρεβάτι, στα ράφια και στις ντουλάπες.

Προσωπικές Πινελιές

Τέλος, το πιο σημαντικό μέρος της διακόσμησης είναι να προσθέσεις προσωπικά αντικείμενα που σε κάνουν να αισθάνεσαι σαν στο σπίτι σου. Κορνίζες με φωτογραφίες φίλων και της οικογένειας σου, αναμνηστικά από ταξίδια, αφίσες ή έργα τέχνης που σε εκφράζουν μπορούν να κάνουν τον χώρο σου μοναδικό. Αν δεν μπορείς να κρεμάσεις αντικείμενα στους τοίχους, μπορείς να στηρίξεις μεγάλους καθρέφτες στο πάτωμα για πιο μοντέρνα αισθητική.

Το να διαμορφώσεις το φοιτητικό σου σπίτι όπως το έχεις ονειρευτεί δεν είναι απαραίτητα δύσκολο ή ακριβό. Με έξυπνες λύσεις, λίγη δημιουργικότητα και την προσωπική σου πινελιά, μπορείς να μετατρέψεις κάθε χώρο σε ένα ζεστό, λειτουργικό και όμορφο σπίτι που θα απολαμβάνεις καθημερινά.

Σημασία δεν έχουν τα μεγάλα έξοδα, αλλά η φαντασία και η προσαρμοστικότητα. Με τις σωστές επιλογές, το φοιτητικό σου σπίτι θα γίνει ο προσωπικός σου παράδεισος.

Το καλύτερο στο αφήσαμε για το τέλος!

Η επίπλωση και διακόσμηση του νέου σου φοιτητικού σπιτιού σε μόλις δύο βήματα: Μπαίνεις στη JYSK, κάνεις αγορές 100€ και άνω και φεύγεις με κουπόνι 10€ για τα καταστήματα Public, τα ακόμα μεγαλύτερα “Public + home” και το public.gr.

Δουλεύει εξίσου καλά κι αλλιώς: Μπαίνεις στα Public, στα “Public + home” ή στο Public.gr και κάνεις αγορές 100€ και άνω και φεύγεις με κουπόνι 10€ για τη JYSK.

Με 63 καταστήματα JYSK και 55 καταστήματα Public και “Public + home” σε όλη την Ελλάδα, αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να κάνεις εύκολα, γρήγορα και οικονομικά τις αγορές σου και να διαμορφώσεις το φοιτητικό σου σπίτι όπως το έχεις ονειρευτεί.

*Η ενέργεια ισχύει μέχρι την 1η Οκτωβρίου ή μέχρι την εξάντληση των κουπονιών και η εξαργύρωση των κουπονιών γίνεται μέχρι τις 25 Οκτωβρίου. Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις.