Life

Μαρινέλλα: Έξαλλος ο Λιάγκας με την έλλειψη ασθενοφόρου στο Ηρώδειο - Παρενέβη ο Άδωνις Γεωργιάδης

Μαρινέλλα: Έξαλλος ο Λιάγκας με την έλλειψη ασθενοφόρου στο Ηρώδειο - Παρενέβη ο Άδωνις Γεωργιάδης
Η αποκάλυψη του Γιώργου Λιάγκα για έλλειψη ασθενοφόρου στο Ηρώδειο κατά τη συναυλία της Μαρινέλλας έφερε την παρέμβαση του Άδωνι Γεωργιάδη.

Στις ελλείψεις στο ιατρείο του Ηρωδείου, αναφέρθηκε μέσα από την εκπομπή του σήμερα ο Γιώργος Λιάγκας με αφορμή την κατάρρευση της Μαρινέλλας στη συναυλία της.

Όπως είπε ο παρουσιαστής όχι μόνο δεν υπήρχε κρατικό ασθενοφόρο αλλά και ο κατάλληλος εξοπλισμός όπως στηθοσκόπιο για την εξέταση των ασθενών.

«Έχω νέο ρεπορτάζ που θα τσούξει! Η Μαρινέλλα είχε τις αισθήσεις της όταν μπήκε στο ασθενοφόρο. Στο νοσοκομείο την παρέλαβαν χωρίς τις αισθήσεις της. Η κατάσταση της υγείας της επιδεινώθηκε κατά τη μεταφορά», είπε αρχικά ο Γιώργος Λιάγκας.

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Η αποκάλυψη είναι ότι δεν υπήρχε κρατικό ασθενοφόρο έξω από το Ηρώδειο. Το ασθενοφόρο που παρέλαβε τη Μαρινέλλα ήταν ιδιωτικό και άργησε και 45 λεπτά. Στο ιατρείο του Ηρωδείου δεν υπήρχε στηθοσκόπιο. Ζήτησε ο Πολιτάκης στηθοσκόπιο και δεν υπήρχε».

Παράλληλα όπως τόνισε δεν υπάρχει γιατρός στο Ηρώδειο παρά μόνο εθελοντές του ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Η διάψευση από το υπουργείο Υγείας

Στο πρωινό έκανε παρέμβαση ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης ο οποίος ξεκαθάρισε τι πραγματικά ισχύει με την ύπαρξη γιατρού στο Ηρώδειο.

«Θα σας πω ποιο είναι το θεσμικό πλαίσιο. Το Ηρώδειο, όταν διοργανώνεται μία ιδιωτική παράσταση έχει δύο επιλογές. Είτε ο ιδιώτης χορηγός βάσει της σύμβασής του να καλύψει τις υγειονομικές υπηρεσίες, φροντίζοντας να έχει γιατρό ή να ζητήσει εγγράφως από το ΕΚΑΒ, παρουσία του ΕΚΑΒ.

Όσες φορές ζητείται από το ΕΚΑΒ να είναι έχει το «παρών», το ΕΚΑΒ είναι πάντα εκεί και καλύπτει το 100% των αιτημάτων. Στην προκειμένη περίπτωση της Μαρινέλλας -και θέλω να της ευχηθώ και πάλι περαστικά, δεν είχε ζητηθεί η συνδρομή του ΕΚΑΒ. Άρα το ΕΚΑΒ δεν είχε ασθενοφόρο έξω από το Ηρώδειο» σημείωσε.