Οικονομία

Συγκέντρωση των εργαζομένων στα ΕΑΣ την Πέμπτη στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας

Συγκέντρωση των εργαζομένων στα ΕΑΣ την Πέμπτη στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας
Του Μάκη Σιάρκου Συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Άμυνας, Δημήτρη Βίτσα ζητούν οι εργαζόμενοι των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων με επιστολή τους, προαναγγέλλοντας συγκέντρωση αύριο στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας (ΥΠΕΘΑ).

Έχουν προηγηθεί δύο ανεπιτυχείς τριμερείς συναντήσεις στο υπουργείο Εργασίας με στόχο την εξεύρεση συμβιβαστικής λύσης στο θέμα της απόλυσης 6 εργαζομένων των ΕΑΣ. Το μεν σωματείο εξακολουθεί να θεωρεί τις απολύσεις των εργαζομένων παράνομες, αναιτιολόγητες και καταχρηστικές, η δε διοίκηση της εταιρίας, χωρίς ουσιαστική επιχειρηματολογία όπως αναφέρει το σωματείο, «εμμένει στην απόφαση της για απόλυση των έξι εργαζομένων, οι οποίες θα επανεξεταστούν εκ νέου, καθεμία ξεχωριστά».

Στην επιστολή τους τονίζουν την επιτακτική ανάγκη να πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον Υπουργό, ώστε αφενός να εκθέσουν στον υπουργό τις θέσεις τους και αφετέρου να δοθούν απ’ τον υπουργό «πραγματικές απαντήσεις».

Επίσης, υπονοούν ότι κυβέρνηση και Διοίκηση βρίσκονται σε «εναρμόνιση παίζοντας το ρόλο του κακού και του καλού» ενώ στη συνέχεια, αναφέρουν ότι θα πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, την Πέμπτη 31 Μαρτίου στις 12.00 το μεσημέρι ζητώντας:

1) Την ανάκληση των απολύσεων
2) Ταμειακό Πρόγραμμα της εταιρίας για το 2016-2017
3) Χρηματοδότηση Παραγωγής
4) Τους πραγματικούς λόγους ακύρωσης της εξαγωγικής σύμβασης με το Μαρόκο και της μη υπογραφής σύμβασης με την Κένυα.
5) Αναδρομική χορήγηση του Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας.

Κλείνοντας την επιστολή τους, ζητούν απ’ τον υπουργό κ. Βίτσα να «μεριμνήσει», καθώς σε αντίθετη περίπτωση είναι αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις αντιδράσεις τους με κάθε νόμιμο τρόπο «ακόμα και με έγερση μηνύσεων προς αυτούς που ζημιώνουν την εταιρία».