Οικονομία

Λύση για τις πληρωμές των καθαριστριών του υπουργείου Εργασίας

Λύση για τις πληρωμές των καθαριστριών του υπουργείου Εργασίας
Του Βασίλη Αγγελόπουλου Κοινοποιήθηκε στην αρμόδια διεύθυνση του υπουργείου Εργασίας, η εγκριτική απόφαση του 4ου τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, που αφορά τα χρηματικά εντάλματα για την πληρωμή των 5 καθαριστριών που εργάζονται στο κτίριο της οδού Σταδίου 29.

Συνεπώς, το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα πρόκειται να τους δοθούν και τα αναδρομικά που τους οφείλονται. Η καθυστέρηση πληρωμών για τις καθαρίστριες ξεκίνησε τον περασμένο Αύγουστο, λόγω αυτής ακριβώς της μη έγκρισης χρηματικών ενταλμάτων σε άλλο φορέα.

Σημειώνεται ότι οι καθαρίστριες που παραμένουν απλήρωτες πάνω από 7 μήνες, έχουν υπογράψει ατομικές συμβάσεις με το υπουργείο Εργασίας. Υπολογίζεται ότι για να αντιμετωπιστεί η κάλυψη του συνόλου των αποδοχών τους, απαιτείται κονδύλι περίπου 40.000 ευρώ. Αξίζει να επισημανθεί ότι χρειάστηκε και η παρέμβαση του ΣΕΠΕ για να ξεπεραστούν αυτά τα γραφειοκρατικά και τεχνικά προβλήματα.

Από το υπουργείο Εργασίας διευκρινίζεται ότι οι καθαρίστριες αυτές και γενικά οι καθαρίστριες των φορέων του Δημοσίου που προσλήφθηκαν με συμβάσεις ορισμένου χρόνου με βάση ρυθμίσεις του Ν. 4325/15 (επί υπουργίας Γ. Κατρούγκαλου) δεν έχουν καμία σχέση με τις καθαρίστριες με σχέση εργασίας αορίστου χρόνου, όπως αυτές του υπουργείου Οικονομικών, που για τόσα χρόνια είχαν κάνει αγώνα για την επαναπρόσληψή τους.