Οικονομία

Χωρίς… Wikileaks και επιπλέον 1,8 δισ. η συνάντηση Τσακαλώτου – «κουαρτέτου»

Χωρίς… Wikileaks και επιπλέον 1,8 δισ. η συνάντηση Τσακαλώτου – «κουαρτέτου»
Του Γιώργου Παλαιτσάκη Καμία συζήτηση για το επίμαχο θέμα της διαρροής της εμπιστευτικής συζήτησης Τόμσεν-Βελκουλέσκου - στην οποία τα δύο στελέχη του ΔΝΤ προσπάθησαν να διαμορφώσουν μια νέα στρατηγική εκβιασμού της Ελλάδος υπό την απειλή χρεοκοπίας για να αποδεχθεί νέα επαχθή μέτρα- δεν έγινε κατά τη διάρκεια της πρώτης συνάντησης του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των δανειστών, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών Ε. Τσακαλώτο.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Οικονομικών, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης με τους Θεσμούς, το απόγευμα της Δευτέρας, δήλωσε ότι η συνάντηση ήταν ενημερωτική και εισαγωγική και ότι κατά τη διάρκειά της συζητήθηκε το χρονοδιάγραμμα της πρώτης εβδομάδας, καθώς και ο οδικός χάρτης έως τις 22 Απριλίου, που θα πραγματοποιηθεί το Eurogroup.

Ο υπουργός διευκρίνισε ότι αυτά που συζητήθηκαν είναι «πότε θα τελειώσουμε το ένα πράγμα, για να αρχίσει το άλλο, για να ξεκινήσει το τρίτο».

Σε ερώτηση για το εάν κατά τη συνάντηση αναφέρθηκε το επίμαχο θέμα των διαρροών του περιεχομένου της συζήτησης Τόμσεν-Βελκουλέσκου, ο κ. Τσακαλώτος απάντησε: «Καθόλου. Δεν το ανέφεραν εκείνοι, δεν το ανέφερα και εγώ».

Στην πρώτη συνάντηση μετείχαν από τους θεσμούς οι:
•    Declan Costello και Chris Allen  (Κομισιόν)
•    Delia Velculescu, Iva Petrova και Wes McGrew (ΔΝΤ)
•    Rasmus Ruffer και Giovanni Callegari (Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα), καθώς και ο
•    Nicola Giammarioli (ESM).
Μοναδική απουσία αυτή του Gabriele Giudice που βρίσκεται στο δρόμο για την Ελλάδα.
Η επόμενη συνάντηση έχει οριστεί την Τετάρτη, κατόπιν αιτήματος των θεσμών.
Επίσης, όπως διευκρινίστηκε από κυβερνητική πηγή, στην συνάντηση δεν έγινε καμία συζήτηση για νέα μέτρα ύψους 1,8 δισ. ευρώ.