Οικονομία

Νωρίτερα η καταβολή των συντάξεων

Νωρίτερα η καταβολή των συντάξεων
Το Πάσχα, που φέτος είναι την 1ηΜαϊου, φέρνει πιο κοντά την καταβολή των συντάξεων για τα 2,6 εκατ. συνταξιούχους. Η αρχή αναμένεται να γίνει με τους συνταξιούχους του Δημοσίου, οι οποίοι αναμένεται να διαπιστώσουν ότι καταβλήθηκαν οι συντάξεις τους, στις 22 Απριλίου.

Σειρά παίρνουν οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ και του ΟΑΕΕ, για τους οποίους, το υπουργείο Εργασίας, προγραμματίζει η καταβολή της σύνταξής τους να γίνει τη Μεγάλη Δευτέρα, 25 Απριλίου. Ακολουθούν οι συντάξεις του ΙΚΑ και του ΝΑΤ, οι οποίες θα καταβληθούν δύο ημέρες μετά, τη Μεγάλη Τετάρτη, 27 Απριλίου.

Με τον τρόπο αυτό, το υπουργείο Εργασίας επιθυμεί να μην παρουσιαστούν προβλήματα με τις τραπεζικές αργίες που υπάρχουν εκείνες τις ημέρες και να διευκολυνθούν οι συνταξιούχοι.

Αξίζει πάντως να επισημανθεί ότι για άλλη μια χρονιά οι συνταξιούχοι θα λάβουν για το Πάσχα μόνο τη σύνταξή τους, αφού το Δώρο έχει καταργηθεί. Επίσης, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η επόμενη καταβολή σύνταξης, θα πραγματοποιηθεί στα τέλη Μαΐου, δηλαδή, μετά από περίπου 35 – 40 ημέρες…