Οικονομία

Έγγραφο του ΚΕΕΛΠΝΟ «μαρτυρά» την παρέμβαση Πολάκη σε διορισμούς

Έγγραφο του ΚΕΕΛΠΝΟ «μαρτυρά» την παρέμβαση Πολάκη σε διορισμούς Έγγραφο του ΚΕΕΛΠΝΟ «μαρτυρά» την παρέμβαση Πολάκη σε διορισμούς
Η παρέμβαση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, στον διαγωνισμό για διορισμό 100 γιατρών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείες (ΜΕΘ), που αποκάλυψε το Βήμα, επιβεβαιώνεται και από πρωτοκολλημένο έγγραφο του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Διαπιστώνεται ότι ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας ακολούθησε την ίδια παράτυπη διαδικασία και στο διαγωνισμό για το διορισμό 400 νοσηλευτών ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ. Ο κ. Πολάκης ζήτησε και έλαβε τους φακέλους των υποψηφίων επιστημόνων και τις λίστες των επιτυχόντων που είχαν καταρτίσει οι αρμόδιες επιτροπές του ΚΕΕΛΠΝΟ, πριν αυτές ολοκληρώσουν το έργο τους.

Στο έγγραφο, με ημερομηνία 31.3.2016, αναφέρονται τα ακόλουθα: «Κατόπιν σχετικού αιτήματος του κ. Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας, σας παραδίδουμε 215 πλήρεις πρωτότυπους φακέλους υποψηφίων γιατρών και 185 πλήρεις πρωτότυπους φακέλους υποψηφίων νοσηλευτών ΠΕ».

Να σημειωθεί ότι ούτε οι λίστες με τα ονόματα των γιατρών επιλογής Πολάκη, που αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του ΚΕΕΛΠΝΟ, έχουν υπογραφεί από την αρμόδια επιτροπή του Κέντρου.